Lasten Lumipäivät liikuttavat 24 paikkakunnalla kaudella 2021-2022 – tänä vuonna liikutetaan myös päiväkoti-ikäisiä

Jo talviseksi perinteeksi muodostunut Lasten Lumipäivien kiertue rantautuu 24 paikkakunnalle talvella 2021-2022. Tapahtumissa lumilajit liikuttavat koululaisia ja perheitä Rovaniemeltä Helsinkiin. Helmikuussa Lumipäiviä vietetään kuukauden ajan Helsinki Ski Weeks tapahtumassa.

Yhteistyössä seurojen kanssa järjestettävät Lasten Lumipäivät koostuvat päiväsaikaan alakoululaisille järjestettävästä tapahtumasta sekä iltariehasta, joka on avoin koko perheelle. Tänä vuonna liikutetaan myös ensimmäistä kertaa päiväkotilaisia. Tapahtumassa on erilaisia aktiviteettirasteja, joissa lapset ja nuoret pääsevät testaamaan omia taitojaan hauskalla ja innostavalla tavalla pientä haastetta unohtamatta.

Rastipisteitä tapahtumissa on neljä: suksicross, mäkihyppy, tarkkuus sekä lumipelit. Liikkumisen jälkeen oppilaille tarjoillaan kisamakkarat. Jokaiseen päivätapahtumaan pääsee mukaan n. 200 oppilasta.

Hiihtoliiton seuratoiminnan kehittäjä Sanni Koivuranta korostaa Lasten Lumipäivien ainutlaatuisuutta.

– Lasten Lumipäivät on ainutlaatuinen tapahtumakonsepti, jonka avulla aktivoidaan urheiluseuroja, kouluja, perheitä sekä tänä talvena ensimmäistä kertaa myös varhaiskasvatusyksiköitä. On hienoa, että saamme lisätä liikuntaa lasten ja perheiden keskuudessa sekä innostaa heitä lumilajien pariin hauskalla ja taitoja kehittävällä tavalla, Koivuranta summaa tapahtumaa.

Helsingissä järjestettävässä Helsinki Ski Weeks tapahtumassa Lasten Lumipäivät on tärkeänä osana. Olympiastadionilla hiihdetään helmikuussa varmasti, sillä säilölumen avulla taataan kuukauden ajaksi huippuolosuhteet.

Lumipäivien koordinoinnista vastaa Askel Sports, jonka vastuuhenkilönä kiertueella on Joni Oksanen. Oksanen ei malta odottaa kiertueen alkua.

– Lähden kiertämään paikkakuntia innoissani, on siistiä päästä rakentamaan Lumipäivien riemukasta kiertuetta yhdessä paikallisten seurojen kanssa. Talven aikana päästään varmasti viettämään vauhdikkaita ja ilon täyteisiä tapahtumapäiviä! Odotan jo malttamattomasti, että pääsen telmimään lasten kanssa rastipisteillä ja muutenkin tapahtumien ympärillä, Oksanen kertoo.

Katso Lasten Lumipäivien kiertuekalenteri täältä.

Tapahtumiin ilmoittautuminen aukeaa huomenna keskiviikkona 20.10.