Lasten Lumipäivien kiertuekausi on saatu päätökseen

Lasten Lumipäivät kiertuekausi 2023-2024 päättyi iloisissa tunnelmissa keväisen auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Kiertue vieraili talven aikana 15 paikkakunnalla ja liikutti yhteensä yli 8 000 lasta ja nuorta. Päivätapahtumissa koululaiset pääsivät liikkumaan sukset jalassa neljän eri rastipisteen parissa; suksikrossi, mäkihyppy, tarkkuus ja lumipelit. Perhetapahtumissa lapset ja nuoret pääsivät aikuisten kanssa liikkumaan samojen rastipisteiden maailmoissa. Tuisku-maskotti ilahdutti niin pieniä kuin vähän isompiakin hiihtäjiä ja toivotti kaikille elämyksellisiä hiihtohetkiä. Kiertueen yhteydessä pidettiin tällä kaudella Lumilajeja Opettajille -koulutuksia, joiden parissa koulutettiin yli 100 opettajaa lumilajien saloihin.

Keuruulla järjestetyn kaksipäiväisen tapahtuman aikana suksilla liukui yli 400 osallistujaa, mikä oli kyseisellä paikkakunnalla tähänastinen ennätysmäärä oppilaita ja opettajia suksilla. Suosituimpia rastipisteitä olivat tuttuun tapaan suksikrossi ja mäkihyppy. Päivät sujuivat hienosti aurinkoisessa talvisäässä Keuruun Kisailijoiden hiihtojaoston ja Keuruun Kaupungin hyvinvointikoordinaattorin yhteistyössä. Innostavien päivien jälkeen tapahtuma jatkoi matkaansa Espoon Oittaalle, jossa Espoon Hiihtoseura mahdollisti tapahtuman 200 koululaiselle ja heidän opettajalleen. Tuulisesta säästä huolimatta koululaisten kasvoilla paistoi hymy ja onnistumisten tunne välittyi kauas.

Seuraavaksi oli vuorossa Kuoppanummen Koulukeskuksen oma tapahtuma Vihdin hienoissa hiihtomaastoissa. Tuisku-maskotti hiihdätti yli 400 koululaista kahdessa päivässä ja sai kutsun paikkakunnalle myös ensi vuodelle. Vihdissä koululaisten suosioon nousi metsään rakennettu suksikrossirata, joka mukaili metsän muotoja ja pujotteli puiden lomassa. Tarkkuusheittopisteelle oli rakennettu reilunkokoinen ”sakkorinki”, jonka kiertämistä jokainen oppilas pääsi kokeilemaan. Vihdistä kiertue jatkoi matkaansa Jyväskylän perhetapahtumaan, jossa Lumipäivät oli osa Ski Jyväskylän järjestämää Jyväskylä Ski Marathon -kokonaisuutta. Tapahtumassa pääsi kokeilemaan ecoase-ammuntaa ja vauhdikasta mäkihyppyä, muita rastipisteitä unohtamatta.

Viimeisenä tapahtumapaikkakuntana oli tänä vuonna Orivesi. Siellä koululaistapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja keräsi heti maksimimäärän osallistujia. Päivä oli aurinkoinen ja koululaiset nauttivat Oriveden Ponnistuksen luomista ja hyvin ohjatuista rastipisteistä. Tuisku-maskotti kannusti hiihtäjiä koko päivän ja jokaiselle riitti omantasoista haastetta. Tapahtumapäivä päätettiin yhteiseen suksitanssiin ja riemukkaaseen huutoon ”Hiihto on jees!”

Näin päättyi Lasten Lumipäivät kiertuekausi 2023-2024 riemukkaissa tunnelmissa ja ensi kautta odottaen. Valtavan suuri kiitos kaikille tapahtuman järjestäneille seuroille, kunnille ja kouluille. Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme S-Pankille ja Pihlajalinnalle. Tukenne lasten lumiliikunnan eteen on hyvin merkityksellistä. Kiitos myös kaikille tapahtumiimme osallistuneille – te teitte kaudesta ikimuistoisen. Nähdään taas ensi vuonna!

 

*Artikkelikuva Valokuvaus Sini Sirén