Rovaniemi avasi Lasten Lumipäivien talven – kiertuekaravaani suuntaa seuraavaksi Rukalle

Rovaniemi sai kunnian avata Lasten Lumipäivien talvikiertueen vuosimallia 2021-2022 ja millä tavalla se alkoikaan! Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämät Lasten Lumipäivät olivat osa Arktinen Lumi -hankkeen Arctic Weekend -tapahtumaa, joka avasi Ounasvaaran talvikauden. Lasten Lumipäivien ohjelma ja järjestelyt sujuivat mainiosti, eikä kävijöistä ollut pulaa kaksituntisen tapahtuman aikana.

– Paljon kävi lapsia ja lapsiperheitä tapahtumassa. Lapsia kävi noin 130 ja kokonaismäärä oli noin 250 henkilöä, Ounasvaaran Hiihtoseuran hiihtojaoston puheenjohtaja Jukka Mäyrä kertoi tyytyväisenä.

Rovaniemeltä Lasten Lumipäivien kiertue kurvaa seuraavaksi Ruka Nordicin kansainväliseen tunnelmaan. Pohjoismaisten hiihtolajien suurtapahtuma ei jätä herkkukattauksellaan urheilun ystäviä kylmäksi, vaikka pakkaslukemat ovatkin viikonloppuna Kuusamossa nousemassa lähemmäs -20 astetta. Lämpöä, riemua ja onnistumisen elämyksiä on luvassa myös Lasten Lumipäivien tapahtuma-alueella, joka tarjoaa paikallisille päiväkoti-ikäisille, koululaisille, lapsiperheille ja kisaturisteille vauhdikasta lumiriehaa kolme päivää aamusta iltaan. Rukan viikonlopun läpiviennistä vastaa Lasten Lumipäivien tehokas tapahtumatiimi yhdessä Ruka Nordicin ja Kainuun ammattiopiston uutterien opiskelijoiden kansssa.

Rukan Lasten Lumipäivien alkutahdit lyödään perjantaina aamupäivästä, jolloin päiväkoti- ja koululaisryhmät valtaavat rastipisteet. Heidän jälkeensä tapahtuma-alue on avoinna kaikille innokkaille lumipeuhaajille Ruka Nordicin loppuun saakka. Lumipäivien tapahtuma-alue sijaitsee Rukan kisatorin yhteydessä.

 

Rukan Lasten Lumipäivien aikataulu

Pe 26.11.2021: koululaisryhmät klo 9.30-14.00, avoin perhetapahtuma klo 15.00-19.00

La 27.11.2021: avoin perhetapahtuma klo 10.00-19.00

Su 28.11.2021: avoin perhetapahtuma klo 10.00-19.00