Lasten Lumipäivät liikuttavat lumella ennätysmäärän lapsia ja perheitä kaudella 2018/2019

Lasten Lumipäivät liikuttavat lumella ennätysmäärän lapsia ja perheitä kaudella 2018/2019

Suomen Hiihtoliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen lumilajien tapahtumakiertue kasvaa jälleen tulevalle kaudelle. Kiertuepaikkakuntia on 27 kaudella 2018-2019 ja tapahtumapäiviä 63. Tapahtumiin odotetaan lähes 15 000 osallistujaa.

Järjestyksessään kuudes Lasten Lumipäivät -kiertue (2013-2015 kiertue toimi Lasten Mäkiviikkona) avataan Ruka Nordicissa marraskuun loppupuolella. Kiertue pysähtyy kauden 2018-2019 aikana perinteisesti eri paikkakunnilla aktiivisten hiihtoseurojen järjestämänä. Lisäksi Lasten Lumipäivät aktivoivat lapsia ja perheitä lumiliikunnan pariin pohjoismaisten lajien maailmancuptapahtumissa, Ruka Nordicissa ja Salpausselän kisoissa sekä nuorten MM-kilpailuissa Lahdessa tammikuun lopussa.

Tapahtumakonsepti on hioitunut vuosien aikana, mutta alusta alkaen lumiliikunnan rastipisteet, lumipelit, suksitaituruus, mäkihyppy ovat olleet mukana kokonaisuudessa. Tulevalla kaudella seurat voivat valita napatako mukaan ampumahiihdosta tuttu tarkkuus-rasti tai joku muu reipas toimintapiste. Lisäksi jokainen liikkuja saa ”kisamakkaran” ja mehun, kuten talviaiheiseen liikuntapäivään kuuluu. Tapahtumat ovat monella paikkakunnalla niin suosittuja, että kaikkia halukkaita ei saada mahtumaan mukaan.

”Täällä Äänekoskella odotetaan innolla tapahtumaa. Osallistujia olisi enemmän kuin pystytään ottamaan vastaan. Hienoa kokeilla vähän erilaista liikuntaa suksilla perinteisten sijaan”, sanoo Päivi Kuorelahti Äänekosken Huimasta.

Kauden 2018-2019 kiertueella on mukana useita uusia paikkakuntia, nyt myös ruotsinkieliseltä hiihtoalueelta. Osa paikkakunnista ja niissä toimivista seuroista on ollut mukana vuodesta 2013 saakka. Kiertue on löytänyt paikkansa alakoulujen liikuttajana jo opetussuunnitelmissa.

Ylivieskaan kiertue saapuu ensi talvena jo viidettä kertaa. Tapahtumaisäntä Juha Torvikoski on aloittanut jo tulevan talven suunnittelun.

”Ylivieskan osalta suunnittelu on aloitettu. Päivätapahtumaan osallistuvat kaikki Ylivieskan peruskoulujen 3. ja 4. -luokkien oppilaat, yhteensä 450 oppilasta. Päivätapahtuman osalta järjestelyt ovat samat kuin edellisinä talvina. Iltatapahtuman osalta meillä on tarkoitus lisätä toimintapisteitä ja osallistujamäärää. Edellisenä talvena iltatapahtumaan osallistui n. 350 henkilöä.”

Olosuhteet huolestuttavat tapahtumajärjestäjiä, mutta Ylivieskassa Torvikoski on toiveikas, että lumi saadaan maahan ensi kauden tapahtumaa varten.

”Tapahtuma on Ylivieskan osalta järjestyksessään viides. Luonnollisesti toivomme, että tulevallakin kerralla lunta on riittävästi ja sää suosii, että voimme järjestää onnistuneen taas onnistuneen tapahtuman”, jatkaa Torvikoski.

Lasten Lumipäivien kalenteri kokonaisuudessaan  https://www.lumilajitliikuttavat.fi/lumipaivat/

Kuvan kreditit: SHL/Joel Nykter

***

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumakiertue on kaudella 2018-2019 järjestyksessään kuudes. Tapahtumapaikkoja on 27, tapahtumapäiviä 63 ja tavoitteena on liikuttaa 15 000 lasta, opettajaa ja vanhempaa suksilla hauskasti ja monipuolisesti. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät