Lasten Lumipäivien kiertuekausi on puolessa välissä

Lasten Lumipäivillä on päästy näkemään vauhdikkaita käännöksiä ja mahtavia ilmalentoja! Suksicrossi ja mäkihyppy ovat olleet tähän menessä suosituimmat rastipisteet.

Kiertue on saavuttanut puolivälinsä ja tutustuttanut lumilajeihin jo yli 2000 koululaista eri puolilla Suomea. Tähän mennessä kiertue on pysähtynyt kahdeksalla paikkakunnalla, joilla koululaiset, opettajat sekä perheet ovat päässeet nauttimaan lumijuhlasta. Olosuhteetkin ovat suosineet tapahtumia tänä vuonna kirpeästä pakkasesta ja plussa keleistä huolimatta.

Kiertue alkoi tammikuussa Vantaan tapahtumapäivillä Vantaan Hiihtoseuran toimesta, jossa lumivarmuus oli taattu Suomen ensimmäisen lumetuskontin turvin. Tapahtuma tarjoili niin koululaisille kuin opettajille hyviä vinkkejä, miten hiihtoa voi harjoitella myös koulun liikuntatunneilla. Iisalmen Visa ilahdutti iisalmelaisia tuomalla Lasten Lumipäivien iltatapahtuman keskelle arkiviikkoa. Useat perheet pääsivät nauttimaan lumilajien tuomasta riemusta kiristyvässä pakkasessa. Rovaniemellä puolestaan vietettiin Lumipäivien viikonloppukarkelot, kun Ounasvaaran Hiihtoseura mahdollisti perheille yhteistä tekemistä suksilla temppuillen.

Tänä vuonna Lasten Lumipäivien koululaistapahtumien ensikertalainen oli Kauhajoki, järjestäjänä toimi Kauhajoen Karhujen hiihtojaosto. Lumipäivien vastaanotto oli mahtavaa niin koululaisten kuin perheiden keskuudessa. Tapahtumapäivien aikana maskottimme Tuisku pääsi kuulemaan kuinka lapset halusivat tulla hiihtämään seuraavanakin päivänä. Tampereen Pyrinnön hiihtojaosto puolestaan järjesti tapahtuman jo yhdeksättä kertaa Tampereella, yhdessä alueen muiden seurojen kanssa. Siellä Tuisku pääsi näkemään, miten Tampereen yliopiston opettajaopiskelijat innostivat koululaisia lumilajien saloihin ja saivat samalla itselleen oppia koululaisten ohjaamisesta.

Lopella perheet pääsivät nauttimaan ensimmäistä kertaa Lumipäivistä, kun Lopen kunnan liikunnanohjaaja Hanna Vilhunen organisoi tapahtuman onnistuneesti. Ilta sujui vauhdikkaasti, kun paikalliset pääsivät oivaltamaan lumilajien tuoman riemun lasten ja nuorten keskuudessa. Kiertueen puoliväli saavutettiin Pakilan Vedon järjestäessä tapahtuma Helsingin Paloheinässä. Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi ennätysmäärän koululaisia, joten menoa ja meininkiä riitti.

Lumipäivien yhteydessä on tällä kaudella koulutettu myös paikallisia opettajia Lumilajeja Opettajille -koulutuskokonaisuudella. Koulutuksissa on nähty loistavaa heittäytymistä ja riemunkiljahduksia, kun opettajat ovat itse päässeet suksille. Käytännön opetuksessa ideana on, että opettajat saisivat tietoa, millaisia lumiliikuntatunteja koulupäivien aikana voidaan järjestää. Jäljellä olevat koulutukset löydät täältä.

Kiitos tähän mennessä kaikille tapahtumiin osallistuneille sekä niiden järjestäjille. Kiitos myös Lasten Lumipäivien mahdollistajille S-pankille ja Pihlajalinnalle. Puolet tapahtumapäivistä on vielä edessä, joten klikkaa itsesi kietuekalenteriin ja lähde mukaan Lasten Lumipäiville!

*Artikkelikuva Valokuvaus Sini Sirén