Lumen jäljillä – Protect Our Winters ja Lasten Lumipäivät yhteisellä matkalla kohti tulevaisuuden talvia

Tämä talvi on ollut lumiolosuhteiden puolesta fantastinen. Harva enää muistaa joulukuun puristavaa harmautta ja piilevää epätoivoa lumettomasta talvesta – ja hyvä niin. Lumihurmos on valloittanut koko maan heikon viime talven jälkeen, ja Lasten Lumipäivät -kiertuekin on päässyt nauttimaan harvinaisen runsaslumisista tapahtuma-alueista. Erinomaisesta talvesta huolimatta taustalla siintää jo varovaisen pessimistinen ajatus vähälumisesta ensi talvesta. Mitä jos meidän ei tarvitsisikaan tulevaisuudessa jatkuvasti pelätä lumiolosuhteiden puolesta?

Protect Our Winters  -ilmastoliike on ollut jo useamman vuoden mukana mahdollistamassa Lasten Lumipäivät -kiertuetta. POW on opastamassa meitä meidän yhteisellä matkallamme kohti runsaslumisia talvia. Olemme tämän talven Lasten Lumipäivät -kiertueella todistaneet, mitä lumi oikeasti merkitsee lapsille. Lumi on loputtoman inspiraation lähde niin nuorille kuin vanhoillekin ikäpolville: se antaa mahdollisuuden nauttia kauniista ympäristöstämme, rikastaa mielikuvitustamme, mahdollistaa monipuolisen leikin sekä liikkumisen ja ennen kaikkea yhdistää meitä suomalaisia. Lumelle ja Lasten Lumipäiville on varmasti kysyntää jatkossa, sen tämä talvi on jälleen kerran osoittanut meille.

On erittäin hieno asia, että meillä on yhteistyökumppanina suunnannäyttäjä, joka todella tekee kaikkensa, jotta meillä olisi myös tulevaisuudessa talvi. Mutta he eivät pysty siihen yksin, vaan jokainen meistä pystyy omilla (ja yhteisillä!) valinnoillaan edistämään yhteistä matkaamme talvien turvaamiseksi.

Protect Our Wintersin toiminnanjohtaja Noora Vihervaara näkee yhteistyön merkittävänä lasten talviharrastamisen kannalta, ja korostaa ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun olevan talviurheiluyhteisön yhteinen vastuu.

”POWille lasten mahdollisuus talvilajien harrastamiseen nyt ja tulevaisuudessa on erittäin tärkeä asia. Lasten Lumipäivät yhteistyöllä haluamme muistuttaa kaikkia talvien ystäviä siitä, että ilmastonmuutoksen vastainen taistelu on meidän yhteinen asiamme ja meistä jokainen voi tehdä osansa tulevien talvien hyväksi! Talvien pelastamisessa on kyse juuri talvilajien säilymisestä myös tuleville sukupolville. Talvilajit tuovat paljon iloa lapsille. Siksi talvien suojelu on niin arvokasta.”

Ei anneta yhteisen matkamme katketa, vaan taistellaan talviemme puolesta.

POW Finland on talviurheilijoiden ilmastoliike, joka kannustaa kaikkia talven ystäviä ja ilmastoasioista kiinnostuneita toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Protectourwinters.fi