Lasten Lumipäivät -kiertueen viimeinen viikko tarjosi runsaasti riemukkaita hetkiä Kinnulassa ja Savitaipaleella

Viime viikolla kiertueauto pysähtyi alkuviikosta Kinnulassa ja loppuviikosta Savitaipaleella. Viimeinen kiertueviikko oli lyhyesti sanottuna erittäin onnistunut ja se jätti todella mielekkäät muistot jälkeensä – emme malttaisi odottaa ensi vuotta!

Kinnulassa Lasten Lumipäivät pidettiin ensimmäistä kertaa, mutta vastuuseuran KinuSkin raudanluja kokemus tapahtumajärjestämisestä huokui pitkälle, ja paikkakunnalla nähtiin hienot Lumipäivät. Tapahtuma-alueena toimi Kinnulan ulkoilualue, joka oli pöyristyttävän optimaalinen Lumipäivien järjestämiseen. Alueelta löytyi esimerkiksi pienimuotoinen mäkimonttu ja se sisälsi juuri sopivasti korkeuseroja hyvän suksicross-radan luomiseen. Tapahtuman ympärillä hehkui positiivinen aura: Lapset nauttivat rastipisteistä taustamusiikin rytmittäessä suorituksia, sääolosuhteet olivat miellyttävät ja järjestäjätaho teki lasten suorittamisen vaivattomaksi.

Savitaipaleella oli Lasten Lumipäivistä usean vuoden kokemus. Kiertuekoordinaattori ei kerennyt saapuessaan edes Tuiskua sanomaan, kun tapahtuma-alue oli jo pystyssä. Europaeuksen koulu oli järjestänyt tapahtuman mallikkaasti niin, että vain yksi luokka tuli tapahtuma-alueelle tunnin ajaksi, mikä osoittautui lopulta varsin toimivaksi toimintamalliksi. Vaikka tapahtuma-aika oli melko lyhyt, niin pienten ryhmäkokojen ansiosta oppilaat pääsivät nauttimaan rastipisteistä sopivissa määrin. Sää oli lähes koko tapahtuma-ajan häkellyttävän hieno, emmekä ihmettelisi, jos osallistujat olisivat huomanneet ihonsa ruskettuneen tapahtuman jälkeen. Kaunis kevätsää välittyi oppilaiden ja tapahtumatiimin suorittamiseen, joten loput voitte varmasti jo arvata. Savitaipaleen tapahtuma lopetti tämän vuoden kiertueen kunniakkaasti.

Europaeuksen koulun tapahtumavastaava Kirsi Sinkko nautti tapahtuman annista.

”Olipa jälleen kiva tapahtuma! Savitaipaleen Europaeuksen alakoululaiset pääsivät kirmailemaan suksillaan Lumipäivien aikana mahtavan aurinkoisessa säässä. Tunnelma oli leppoisa ja ryhmäkoot pieniä. Mukavinta oli monien mielestä mäkihyppy, hiihtotekniikat ja makkarasyönti. Toivottavasti ensi vuonnakin tulee talvi ja Lumilajit liikuttavat. Superkiitos, että saimme olla mukana!”

Iso kiitos molemmille järjestäjille ja tapahtumiin osallistuneille. Nähdään ensi vuonna!