Vihdissä sää vaihteli, mutta oppilaiden hiihtohurmos pysyi samana – tapahtumaan osallistui lähes 400 oppilasta!

Viime viikolla Lasten Lumipäivät -kiertue vieraili Vihdin Nummelanharjulla. Vielä muutama päivä ennen h-hetkeä keinuttiin pienen ja ison kiertuetapahtuman välivaiheilla, mutta onneksi tapahtuma lopulta pystyttiin pitämään isona kokonaisuutena järjestäjän toiveiden mukaisesti. Itse koululaistapahtuma olikin erinomainen.

Ensimmäisenä päivänä lapset pääsivät nauttimaan muun muassa Hannu Mannisen raudanlujista mäkiopeista ja vauhdikkaista rastipisteistä. Loppupäivää kohden tuuli alkoi ujeltamaan entistä hurjemmin, mutta koululaisten hymyt eivät hyytyneet. Pääsin myös ensimmäistä kertaa kiertuekoordinaattorina todistamaan, kuinka Atrian teltta ja iso jumppapallo ovat innokkaita lähtemään omalle kiertoradalleen tuulisissa olosuhteissa. Atrian teltta saatiin nopeasti kuriin ilman suurempia vahinkoja, ja jumppapallokin saatiin pidemmän reissun jälkeen kiinni urhoollisten oppilaiden toimesta. Tosin kyseisen jumppapallon taru loppui seuraavana päivänä salamyhkäisten tuulenpuuskien vuoksi.

Seuraavan päivän säätila olikin sitten jotain muuta, sillä kevättalven aurinko lämmitti varmasti koko tapahtumakansaa. Talvinen riemu oli käsinkosketeltavaa: musiikki rytmitti hiihtosuorituksia, onnistuneet suoritukset ruokkivat tapahtumahenkeä ja Atrian makkarat eivät jättäneet ketään kylmäksi.

Tapahtumavastaavana toiminut Kuoppanummen koulun opettaja Ville Oksanen koki tapahtuman erittäin tervetulleeksi koulumaailmaan näin poikkeusvuonna.

”Lasten lumipäivät tarjosivat taas kerran iloa, hymyä, nautintoa ja jopa aurinkoa niin lapsille kuin mukana oleville aikuisille. Vaikka vallalla oleva tilanne toikin roimasti muutoksia ja pienensi tapahtumaa, oli se silti tärkeä tapahtuma koulumme oppilaille ja henkilökunnalle. Tapahtuman merkitys jopa korostui, sillä kaikki muut yhteiset koulun tapahtumat ovat pääosin peruuntuneet tänä vuonna.”

Liikunnanopettajana toimiva Oksanen koki kiertuekonseptin mielekkääksi ja esitti pienoisen toiveen kansallisille liikuntatoimijoille.

”Tapahtumassa koulu, liitto ja seuratoiminta yhdistyvät, joka on äärimmäisen tärkeää, kun ohjataan nuoria mukaan seuratoimintaan. Samankaltaisia tapahtumia toivoisin jokaiselta lajiliitolta tulevaisuudessa.  Ensi vuonna nähdään taas, kunhan etelän talvi vain antaa sille mahdollisuuden!”

Iso kiitos Kuoppanummen koululle hienosta tapahtumasta! Toivotaan todella, että etelän talvi on ensi vuonna tämän talven veroinen.