Ennätysmäinen Lumipäivät-kiertue takana – kiertuekoordinaattori kokoaa onnistumiset

Lasten Lumipäivien -kiertue 2018-2019 on viimeistä silausta vaille valmis. Fennovoima järjestää Oulussa huhtikuun puolessa välissä vielä yhden tapahtuman, mutta nyt on hyvä aika vetää koko talven riennot muuten yhteen.

Kiertue oli tänä talvena lähes joka mittarilla mitaten suurempi kuin koskaan ennen. Lumipäivät pitivät sisällään 29 tapahtumaa 28:lla eri paikkakunnalla. Tapahtumapäiviä kertyi yhteensä 63, joista suurimmassa osassa liikutettiin paikallisia koululaisia. Yhteensä osallistujia koko kiertueella oli ennätysmäiset 13 753. Tästä joukosta hieman alle 10 000 oli päivätapahtumien koululaisia ja loput 4000 iltatapahtumissa vierailleita perheitä. Näiden lukujen päälle voidaan laskea vielä 526 koululaisia kaitsinutta opettajaa.

Lumipäivät liikuttivat paitsi koululaisia, opettajia ja perheitä, myös minua kiertuekoordinaattorin roolissa. Reilun kahden kuukauden ajan käytössäni olleella Europcarin mainiolla kiertueautolla huristelin Lumipäivät-ajoa kokonaista 8 244 kilometriä. Istumisen vaaroista varoittaville voin ilokseni kertoa, että Lumipäivät saivat myös jalkani liikkeelle. Olin paikalla yhteensä 41 tapahtumapäivänä, joiden aikana tallustelin yhteensä 696 764 askelta.

Vaikka askeleita kertyi siis noin 17 000 yhtä tapahtumapäivää kohti, pelastivat Atrian maukkaat kiertuemakkarat minut kuitenkin liialliselta painon pudotukselta. Lapsillekin Atrian käristemakkarat maistuivat, sillä niitä jaettiin kiertueella yhtensä 12 000 kappaletta. Lisäksi kasvissyöjät saivat nauttia noin 500 vegemakkarasta. Lumipäiviä oli mahdollistamassa myös Audi, joka esitteli uutta automalliaan kuudessa eri tapahtumassa.

Lumipäivät saivat aiempaa parempaa huomiota erilaisissa medioissa. Paikallislehdet uutisoivat kiertueesta useilla eri paikkakunnilla, ja Lumipäivät näkyivät myös esimerkiksi Ylen maakunnallisissa radio- ja nettiuutisissa. Kokonaisuudessaan lumilajien näkyvyys on kasvanut kuluneella kaudella jokaisella mittarilla ja myös Lumipäivät tavoitti reilusti yli miljoona suomalaista erilaisten medioiden kautta.

Lasten Lumipäiviä on mahdotonta summata pelkkien lukujen avulla. Itselleni kiertueen kohokohtia olivat ne lukuisat kerrat, kun hiihtoon epäilevästi suhtautuneet lapset lähtivät tapahtumasta leveän hymyn kanssa. Liikunnan ja hiihdon riemu tarttuivat lapsiin epidemian lailla lähes jokaisessa tapahtumassa.

Haluan omasta puolestani lopuksi kiittää kaikkia seuraihmisiä ja opettajia, jotka olivat mukana tapahtumien järjestelyissä eri puolilla Suomea. Teidän tekemänne arvokkaan työn ansiosta Suomessa on nyt lähes 14 000 hiihtoon aiempaa positiivisemmin suhtautuvaa lasta ja vanhempaa. Kiitos ja kumarrus!

Kuva: SHL/Henri Pelkonen