Lasten Lumipäivät -kiertue käynnistetään Rukalta tänään – Kauden tapahtumiin odotetaan lähes 15 000 osallistujaa

Lasten Lumipäivät -kiertue käynnistetään Rukalta tänään – Kauden tapahtumiin odotetaan lähes 15 000 osallistujaa

Järjestyksessään jo kuudes Lasten Lumipäivät -kiertue (2013-2015 kiertue toimi Lasten Mäkiviikkona) avataan Ruka Nordicissa tulevana viikonloppuna 23.-25.11.

Kiertue pyrkii tänäkin talvena tarjoamaan yhä useammalle lapselle mahdollisuuden liikkua suksilla ja kokeilla hyppäämistä sekä hiihtoa turvallisesti ja innostavalla tavalla. Kiertue on jälleen kasvanut ja uusia paikkakuntia on lähtenyt mukaan. Kiertuepaikkakuntia tulevalla kaudella on 25 ja tapahtumapäiviä yli 60. Tapahtumiin odotetaan lähes 15 000 osallistujaa.

Kiertue pysähtyy kauden 2018-2019 aikana perinteisesti eri paikkakunnilla aktiivisten hiihtoseurojen järjestämänä ja lisäksi kiertue aktivoi lapsia ja perheitä lumiliikunnan pariin pohjoismaisten lajien maailmancuptapahtumissa, kuten tulevana viikonloppuna Ruka Nordicissa ja helmikuussa Salpausselän kisoissa. Kiertue pysähtyy Ladessa myös nuorten MM-kilpailuissa tammikuun lopussa, jolloin lapsille ja perheille riittää aktiviteetteja koko kisaviikon ajan.

Tapahtumakonsepti on hioitunut vuosien aikana, mutta alusta alkaen lumiliikunnan rastipisteet, lumipelit, suksitaituruus ja mäkihyppy ovat olleet mukana kokonaisuudessa. Tulevalla kaudella seurat voivat valita napatakko mukaan ampumahiihdosta tutun tarkkuus-rastin tai jonkun muun reippaan toimintapisteen. Lisäksi jokainen liikkuja saa perinteiset hiihtoretkiherkut, kuuman Hiillos-makkaran ja mehun, kuten talviaiheiseen liikuntapäivään kuuluu.

Makkarat tarjoava Atria onkin yksi kiertueen mahdollistavista kumppaneista.

”Varsinkin tällaisena aikana, kun mobiilipalvelut ja videot vievät lasten vapaa-ajasta ison osan, haluamme olla mukana kannustamassa lapsia reippailemaan raikkaassa ulkoilmassa ja samalla myös ylläpitämässä suomalaisille niin rakasta taitoa – hiihtoa”, sanoo Atrian markkinointipäällikkö Elina Vuolle.

Lasten Lumipäivät -kiertueen mahdollistavat Atrian lisäksi lumilajeja laajasti tukevat Audi ja Europcar. Lumipäivien tulevaisuudesta huolta Hiihtoliiton kanssa kantaa POW Finland, joka jakaa yhteisökumppanina tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen ehkäisemisestä.

Lasten Lumipäivien kalenteri kokonaisuudessaan osoitteessa https://www.lumilajitliikuttavat.fi/lumipaivat/