Lasten Lumipäivät lyötiin käyntiin Rukalla

Viime viikonloppuna avattiin pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupit toden teolla Ruka Nordicin merkeissä. Samalla kun maailman huiput taistelivat sijoituksista kisaladuilla, katsomossa olleet lapset pääsivät kokeilemaan lumilajeja Lasten Lumipäivien pisteellä.

Hyppyrimäen kupeessa sijainneella pisteellä riitti säpinää, sillä viikonlopun aikana lumilajeja kokeili yli 400 lasta ja lapsenmielistä. Viikonlopun hitiksi nousi minisuksilla suoritettu tarkkuusheittohiihto, jota tulevaisuuden kaisamäkäräiset ja teroseppälät tahkosivat hiki päässä. Myös lumifutis ja -polttopallo saivat useiden lasten posket punoittamaan.

Paikallisten vintiöiden lisäksi lumilajeihin tutustui lapsia Puolasta ja Walesista asti. Walesiläinen Amelia (3v) innostui leikkisammakoilla suoritetusta tarkkuusheitosta niin paljon, että poislähtö toi kyyneleet tytön poskille.

Amelian isä Rhys kertoi perheen saapuneen Rukalle aikaiselle joululomamatkalle. Kisoja koko perhe seurasi innoissaan, vaikka Walesia ei varsinaisesti talviurheilumaana tunnetakaan. Lumipäivien piste sai Rhysiltä kiitosta.

”Mahtavaa, että lapset pääsevät kokeilemaan näitä lajeja ison kilpailutapahtuman keskellä. Ei ihme, että suomalaiset hiihtäjät pärjäävät niin hyvin! Tässä lajissa tosin olemme teitä vielä edellä”, Rhys naurahti viitaten vieressä tahkottuun lumifutikseen.

Rukan tapahtuman ohjaajina toimivat kiertuekoordinaattorin lisäksi Santasportin opiskelijat Lucas Nousiainen, Iris Lukkarila ja Venla Isoaho. Kolmikolle kuuluu iso kiitos mainiosti sujuneesta tapahtumasta.

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu koululaistapahtumalla 18.-19.12. Vierumäellä.

Seuraa Lasten Lumipäiviä somessa
#lumilajitliikuttavat
#lastenlumipäivät
#tuiskuseikkailee