Lasten Lumipäivien avoimet iltatapahtumat liikuttavat lapsia

Nuorten MM-kilpailuiden ohessa järjestettävien Lasten Lumipäivien koululaistapahtumat ovat liikuttaneet jo tähän mennessä lähes 600:ta lahtelaista nuorta. Koululaisille on tarjottu iloisen talviliikunnan lisäksi tapahtumassa kisamakkarat ja Lahden kaupunki on kustantanut koululaisten kyydit kisapaikalle. Rastipisteiden ohjaajina toimivat Vierumäen liikunnanohjaajaopiskelijat sekä Salpauksen opiskelijat.

”Tapahtuma on ollut kaksi päivää auki koululaisille, ja sen aikana liikkujia on ollut jo yli 600. Tavoitteena on saada lapset ja nuoret liikkumaan sekä mahdollisimman paljon uusia innokkaita harrastajia talvilajien pariin”, kommentoi Lasten Lumipäivien paikkakuntakohtainen tapahtumavastaava Lahden Hiihtoseuran Emmi Varis.

Kisaviikon aikana kaikkiaan 1500 lahtelaista koululaista pääsee kokeilemaan lumipäivien liikunnallisia rasteja, joihin kuuluvat muun muassa mäkihyppy K-6 -mäestä, tarkkuusheitto ampumahiihtotyyliin, hiihdon taituruusrata, Lahti Ringeten pitämä ringette, Lahden Ahkeran yleisurheilupiste sisätiloissa sekä lumipelipiste, jossa on pelailtu muun muassa jalkapalloa.

Avoimia iltatapahtumia lapsille

Lasten Lumipäivien lajeja pääsee kokeilemaan tulevalla viikolla kuka tahansa lapsi neljänä iltana. Paikalla on ohjaaja läsnä koko ajan, ja mukaan liittyäkseen tarvitsee vain reipasta ulkoilumieltä ja omat sukset. Samalla pääsee seuraamaan ja aistimaan myös kansainvälistä kisatunnelmaa niin ladun varressa kuin mäkimontussakin.

”Mäkihyppy on ollut lumipäivien ehdoton hitti. Sinne on ollut eniten tungosta, ja kysytty innoissaan mahdollisuudesta kokeilla uudestaan. Lapsille on luvassa kivaa talvista tekemistä ison kansainvälisen urheilutapahtuman puitteissa”, Varis kertoo.

Tapahtumassa liikutaan omilla suksilla, joten ota omat urheiluvälineet ja reipasta ulkoilumieltä mukaan!

Lasten lumipäiville ja nuorten MM-kilpailuihin on vapaa pääsy.

Lasten lumipäivien aukioloajat iltaisin ja viikonloppuisin

Ke 23.1. 16:30-18:30
To 24.1. 16:30-18:30
La 26.1. 11-15
Su 27.1. 11-14

Kisaohjelmaan pääset tästä https://jwsc2019.com/fi/ohjelma/