Lasten Lumipäivät Jyväskylässä ja Tampereella

Lasten Lumipäivät suuntaavat tällä viikolla Sisä-Suomen yliopisto- ja liikuntakaupunkeihin, Jyväskylään ja Tampereelle. Maailman parhaana lasten lumitapahtumana viime keväänä palkittu kiertue on liikuttanut alkuvuoden aikana jo lähemmäs 4000:a lasta, ja meno vain kiihtyy helmikuun lähestyessä.

Jyväskylän Lumipäivät järjestetään 29.-30. tammikuuta Laajavuoressa. 400 koululaisen lisäksi Laajavuoressa liikutetaan lapsiperheitä iltatapahtuman merkeissä tiistaina 29.1. klo 18-20.

Jyväskylän tapahtuman järjestelyistä vastaavan Minna Truhposen mukaan ennakkojärjestelyt ovat sujuneet hyvin. Ski Jyväskylän nuorisovalmennuksen koordinaattorina toimiva Truhponen odottaa jo innolla näkevänsä paljon lapsia suksilla. Iltatapahtumaa hän suosittelee lämpimästi.

– Kannattaa tulla pitämään hauskaa suksilla! Meininki tulee olemaan hieno, kun Laajavuoren rinteet ovat vieressä auki ja musiikki soi.

Laajavuoren rinteiden juurelta Lumipäivien kiertue siirtyy torstaiksi 150 kilometriä lounaaseen, Tampereelle ja Kaupin urheilupuistoon. Jyväskylän tavoin Tampereella liikutetaan kahden päivän aikana noin 400 koululaista. Mukana järjestelyissä on peräti neljä seuraa: Tampereen Pyrintö, Tampereen Hiihtoseura, Teiskon Urheilijat ja Kangasalan Kisa.

Pohjoismaiden suurimmassa sisämaakaupungissa tapahtumaan on panostettu paljon. Tampereen Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden organisoimaa tapahtumamarkkinointia on näkynyt muun muassa paikallisliikenteen busseissa.

Tapahtumavastaava Kari Kolppo intoilee jo erityisesti torstaina 31.1. klo 17-20 järjestettävästä iltatapahtumasta.

– Tulossa on elämyksellinen ja hauska liikuntatapahtuma, jossa opastetaan koko perhettä innostumaan lumilajeista. Paikallisille seuroille tämä on iso ponnistus, mutta myös iso mahdollisuus.

Kolppo kertoo tapahtuman jättävän jälkensä Kaupin urheilupuistoon.

– Osa rasteista jää pysyvästi tapahtumapaikalle hiihtoharrastajien iloksi. Tarkoituksena on luoda helposti huollettavat ja käytettävät rastit. Tämä helpottaa esimerkiksi opettajien liikuntatuntien järjestämistä.

Jyväskylän ja Tampereen lumista meininkiä voi seurata tuttuun tapaan sosiaalisen median kanavissa. Lumilajit Liikuttavat -sivut löytyvät niin Facebookista, Twitteristä kuin Instagramistakin.