Lasten Lumipäivät jatkuvat kolmella paikkakunnalla

Alkuviikosta lumipäivät järjestetään Sipoossa ja loppuviikosta Lasten Lumipäivät suuntaavat Kotkaan ja Salpausselän kisoihin Lahteen. Maailman parhaana lasten lumitapahtumana viime keväänä palkittu kiertue on siis kovassa vauhdissa tulevallakin viikolla. Alunperin Lumipäiviä piti viettää tällä viikolla myös Ylivieskassa, mutta kovan pakkasen takia tapahtuma on jouduttu siirtämään maaliskuulle.

Sipoossa Lasten Lumipäiviin osallistuvat paikkakunnan kaikki 1-2 luokkalaiset ja tapahtuma kestää muista poiketen kolme päivää.

”Olemme Sipoossa päätyneet sellaiseen periaatepäätökseen, että kaikki Sipoon 1-2 luokkalaiset pääsevät osallistumaan tähän tapahtumaan, jolloin nämä kolme päivää riittävät juuri ja juuri järjestämiseen”, Sipoon kunnan liikuntakoordinaattori Maria Sundman kertoo.

”Tapahtumassa rasteja, joita lapset kiertävät ovat mäkihyppy, ampumahiihto, laskettelu ja yhdellä rastilla on erilaisia pelejä.”

Tiistaina on avoin iltatapahtuma, jolloin jokainen perhe voi tulla tutustumaan rasteihin ja osallistumaan tapahtumaan.
Sipoon ja Ylivieskan lisäksi Lasten Lumipäivät järjestetään myös Kotkassa ja Lahdessa. Kotkassa noin 300 lasta on osallistumassa Kymin Koskenpoikien järjestämään tapahtumaan.

Viikonloppuna järjestettävien Salpausselän maailmancupin yhteydessä järjestetään myös Lasten lumipäivä-rastit. Rastipisteet ovat auki viikonlopun ajan ja ovat vapaassa käytössä kaikille.

4.-6.2. (ma-ke)        Sipoo, iltatapahtuma perheille ti 5.2.
5.-6.2. (ti-ke)           Ylivieska, iltatapahtuma perheille ti 5.2. 
7.-8.2. (to-pe)          Kotka, iltatapahtuma perheille to 7.2.
9.-10.2. (la-su)         Lahti, Salpausselän kisat, tapahtuma avoin kaikille

Ylivieskan siirretty tapahtuma 13.3.-14.3.2019. Iltatapahtuma perheille keskiviikkona 13.3. klo 18:00-19:30.