Vauhti kiihtyi Lumipäivillä

Lasten Lumipäiviä vietettiin viime viikolla peräti neljällä eri paikkakunnalla: Jyväskylässä, Paraisilla, Tampereella ja Pöytyällä. Vauhdikas viikko keräsi myös kasapäin osallistujia, ja lumilajien parissa viiletti reilusti päälle 2000 lasta ja lapsenmielistä.

Jokaisen paikkakunnan Lumipäivillä oli omat erikoispiirteensä. Jyväskylän tapahtuma pidettiin Laajavuoren laskettelurinteiden juurella. Maasto tarjosi mahdollisuudet vauhdikkaisiin taituruusratoihin ja lennokkaisiin mäkiliitoihin.

Iltatapahtumaan saapunut Eeva Katajisto iloitsi Lumipäivien raikkaasta tunnelmasta lasten odottaessa pääsyä ekoaseammuntaan.

– Olen harrastanut hiihtoa kuntoilumielessä nuoruusvuosista asti. Toivottavasti omatkin lapset innostuvat hiihdosta tällaisten tapahtumien kautta. Ainakin nyt näyttäisi olevan hymy huulilla, Katajisto iloitsi.

Jyväskylän kanssa yhtä aikaa järjestetty Paraisten tapahtuma keräsi myös mahtavan määrän lapsia. Päivätapahtumissa viiletti noin 450 lasta ja iltatapahtumassa osallistujia oli reilusti kolmatta sataa.

Loppuviikosta Tampereella meno oli erittäin hyvä. Mahtavan monipuolinen ja pitkä suksitaituruusrata oli monen lapsen ja opettajan mieleen. Rata on tarkoitus jättää pysyvästi Kaupin urheilupuistoon, joten siitä pääsevät nauttimaan opettajat jatkossakin.

Iltatapahtumassa perheille maistuivat makkarat, vaikka niiden väri olikin tamperelaisille oudon punainen normaaliin mustaan verrattuna. Tunnelmaa iltaan loivat mainiosti kuuluttanut ja välillä laulanutkin kuuluttaja ja erittäin energisesti heilunut Tuisku. Kävipä Tuisku leiskauttamassa hyppyristäkin komean siivun!

Lumipäivien vauhtiviikko päättyi Pöytyän tapahtumaan, joka järjestettiin koko perheen talviriehana lauantaina. Paikalla oli mahtavasti Pöytyän ennätysosallistujamäärä, yli 300 lumiliikkujaa. Tuisku saikin halailla lapsia tiuhaan tahtiin.

Lumipäivien meininkiä voi seurata edelleen Lumilajien sosiaalisen median kanavissa. Esimerkiksi Facebookista löytää piakkoin kuvakansion edellisen viikon tapahtumien parhaista kuvista.

Twitter
Facebook 

Instagram

Kuva: Mari Anttila