Lumilajit Liikuttavat -hankkeelle uudet nettisivut ja uusia tuotteita seurojen käyttöön

Lumilajit Liikuttavat on Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton yhteinen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke. Nyt Lumilajit Liikuttavat on saanut uuden upean sivuston, www.lumilajitliikuttavat.fi, joka innostaa lapsia, perheitä ja opettajia liikkumaan lumella uusin tavoin. Täysin uudelta sivustolta löydät nyt Tuiskun koulut, tietoa Lasten Lumipäivistä sekä yli 60 videota ja tuntisuunnitelmia, pelejä, leikkejä ja viestit -oppaan opettajien ja seurojen tueksi.

Lumilajit Liikuttavat on kehittänyt tuotteitaan seurojen avulla ja nyt valmiit tuotteet ovat helposti saatavilla sivustolla. Tavoitteena on liikuttaa lapsia monipuolisesti lumella niin seurojen kuin koulujenkin toimesta.

Tuisku on luonut sivuilleen yli 60 opetusvideota, tuntisuunnitelmia sekä pelejä, leikkejä ja viestit -oppaan niin opettajien kuin myös seurojen tueksi. Materiaalit on toteutettu uuden opintosuunnitelman mukaisesti ja esimerkiksi tuntisuunnitelmista löytyy harjoitteita eritasoisille oppilaille. Leikit ja pelit on helppo toteuttaa esimerkiksi liikuntatunneilla, melkein missä vain ja ilman aikaisempaa kokemusta lumilajeista.

Tuiskun koulut innostavat lapsia lumilajien maailmaan  

Tuiskun koulut vievät lapset syvemmälle lumilajien saloihin! 10 kerran koulut on tehty maastohiihtoon, mäkihyppyyn ja ampumahiihtoon. Näiden lisäksi neljän kerran Lumilajikoululla halutaan innostaa kokeilemaan ampumahiihtoa, mäkihyppyä ja maastohiihtoa ja harjoituksissa harjoitellaan lasten kanssa taitoja yli lajirajojen. Kaikki tuotteet on toteutettu monipuolisella ja hauskalla tavalla.

Tuiskun koulujen tuotteet ovat suunnattu seuroille ja ohjaajille, jotka voivat materiaalien avulla kehittää lajikoulutoimintaansa. Lajikoulut ovat hauskoja ja monipuolisia ja niissä on otettu huomioon lasten niin motoristen perustaitojen kehittyminen kuin myös lajien taito-ominaisuuksien oppiminen.

”Tuiskun tuoteperhe laajeni kesällä ja saimme upeat kolme pakettia eri lajeihin toteutettua. Nämä tuotteet auttavat seuroja toteuttamaan laadukkaita ampumahiihto-, maastohiihto- ja mäkikouluja. Tuotteita voi käyttää joko korvaamaan vanhoja hiihtokoulutuotteita tai halutessaan voi perustaa täysin uusia Tuiskun lajikoulun ryhmiä. Tuotteet on visualisoitu yhteneväisiksi ja niiden avulla innostetaan lapsia enemmän lumelle. Jokainen lapsi saa koulusta passin, kaulanauhan, tarrat ja diplomin. Lisäksi ohjaajille on opas ja tuntisuunnitelmat”, kuvailee Hiihtoliiton seuratoiminnan kehittäjä Henna Tanhuanpää 

Lasten Lumipäivät starttaa Rukalta ennätyssuurelle kiertueelleen 

Lasten Lumipäivillä tarjotaan lapsille mahdollisuus liikkua ja kokeilla hyppäämistä sekä hiihtoa turvallisesti ja innostavasti Tuisku-maskotin kanssa. Kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Mukana Lasten Lumipäivillä on yli 25 paikkakuntaa, yli 35 tapahtumapäivää kouluille ja 19 iltatapahtumaa perheille.

”Lasten Lumipäivät ovat hienosti kasvaneet vuosi vuodelta. Joka vuosi mukaan liittyy lisää seuroja järjestämään tapahtumia ja kokonaiskattavuus on kasvanut”, kertoo Lasten Lumipäivien kiertuekordinaattori Joel Nykter.

Lasten Lumipäivät voi järjestää myös itsenäisesti, ilman varsinaista kiertuetta paikalla.

”Tänä vuonna mukana on seitsemän sellaista paikkakuntaa, jotka järjestävät tapahtuman itsenäisesti ilman, että varsinainen kiertue on paikalla. Heille lähetetään paketillinen järjestämiseen tarvittavia tavaroita ja painotuotteita, jotta järjestäminen olisi mahdollisimman helppoa ja myös näin luodaan yhtenäistä ilmettä varsinaisen kiertueen muiden tavaroiden kanssa”, Nykter jatkaa.

Lasten Lumipäivien mahdollistajana ovat Lapland Hotels, Atria, Audi ja Protect Our Winters. 

Löydät 2017-2018 kiertueaikataulun täältä.

Lisätietoja:

Sandra Jutila, hankekoordinaattori, Lumilajit Liikuttavat, sandra.jutila@hiihtoliitto.fi / p. 040 669 4462

Joe Nykter, kiertuekoordinaattori, Lasten Lumipäivät, joel.nykter@lumilajitliikuttavat.fi  / p. 040 444 1191 

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät