Maailmanmestari Manninen ohjasi lapsia Nummelan Lumipäivillä

Lasten Lumipäivien toiseksi viimeinen viikko piti sisällään kaksi hienoa tapahtumaa. Nummelassa vauhtia riitti kolmelle päivälle ja osallistujia seitsemännelle sadalle. Kuopiossa puolestaan liikuttiin vain yhden päivän ajan, mutta väkeä oli paikalla yli 300.

Nummelan Tarmon, Vihdin Viestin ja Kuoppanummen koulukeskuksen henkilökunnan läpivetämät Lumipäivät keräsivät Nummelaan koululaisia aina eskarilaisista yläkoululaisiin. Heti maanantaiaamupäivällä Tarmon majan ympäristö täyttyi yli 200 alakoululaisesta, minkä takia rasteja järjestettiin normaalista neljästä poiketen peräti kahdeksan. Monenlaiset lumipelit ja tarkkuusammunta täydensivät mukavasti Lumipäivien normaalia kattausta.

Nummelan lapset saivat nauttia poikkeuksellisen kovatasoisesta ohjauksesta, kun suksitaituruusrastia oli vetämässä yhdistetyn maailmanmestari ja olympiavoittaja Hannu Manninen. Viime kauteen huippu-uransa lopettanut suksisankari päätyi ohjaustehtäviin omien poikiensa kautta.

”Minulla on 1.- ja 4.-luokkalaiset pojat, joiden kautta kuulin Lumipäivien tulevan Nummelaan. Päätin ilmoittautua ohjaajaksi mukaan ja tässä ollaan”, Manninen kertoi.

Nummelan lapset hiihtivät kiertuekoordinaattorin silmin varsin mallikkaasti, ja intoa varsinkin nuoremmilla oppilailla riitti vaikka muille jaettavaksi.

”Tosi innokasta porukkaa täällä on, ja lapset oppivat nopeasti. Kyllä se on kivan näköistä, kun lapset voittavat sen pienen jännityksen, ja näkee ilon heidän kasvoillaan”, Manninen fiilisteli.

Laskiaistiistaina liikuttiin Nummelan lisäksi myös Kuopiossa. Huoltoliiton operoimassa päivätapahtumassa oli Lumipäivien rastien lisäksi tarjolla mm. hankifutista ja tossulätkää. Paikalla oli myös Kalpan liigapelaajia jakamassa nimikirjoituksia ja tapaamassa faneja.

Aurinkoinen keli houkutteli paikalle yli 300 kävijää, joten laskiaisriehan kaikki tunnusmerkit täyttyivät kirkkaasti. Kuopion tapahtumaa olivat toteuttamassa Huoltoliiton ja Kalpan lisäksi Puijon Hiihtoseura, Siilinjärven Ponnistus, Vuorelan Kunto ja Kiinan mäkihyppyjoukkue.