Lasten Lumipäivien viimeinen viikko käynnistyy Lieksasta ja Savitaipaleelta jatkaen Ylivieskaan ja Pyhäjoelle

Lasten Lumipäivien historian suurin kiertue päättyy tällä viikolla. Hyvälumisella talvikaudella kiertue tulee liikuttamaan 13 000 lasta.
Lasten Lumipäivät vierailee viikolla 11 neljällä paikkakunnalla. Lieksan ja Savitaipaleen alkuviikon tapahtumapäivien jälkeen kiertue jatkaa Ylivieskaan keskiviikoksi ja torstaiksi sekä viikonlopuksi Pyhäjoelle liikuttamaan lapsia ja perheitä Fennovoiman Kaikki Suksii -tapahtumassa.

Ylivieskassa liikutetaan tänäkin vuonna kaikki 3.-4.-luokkalaiset oppilaat päivätapahtumissa eli 450 oppilasta. Keskiviikkona 13.3. klo 18-19:30 järjestettävään iltatapahtumaan odotetaan lähes 500 kävijää ja monen toimijan yhteistyöllä toteutettava ilta tarjoaakin paljon uutta edellisvuosiin verrattuna.

”Perinteisten mäkihyppy- ja ekoaseammuntarastien lisäksi meillä on Ylivieskan Kuulan järjestämä skicross-kisa. Rata rakennetaan tuohon lähipellolle ja kaikki voivat osallistua mihin aikaan tapahtumaa vain. Yhteistyökumppanimme Citymarket palkitsee kaikki osallistujat”, kertoo Juha Torvikoski Ylivieskasta.

Ylivieskan tapahtumaa tehdään osana Liikkuva Ylivieska -hanketta ja mukana ovat niin koulu- kuin tekninen toimi, kaupungin peruspalveluyhtiö Kallio, urheiluseura Ylivieskan Kuula sekä useat yritykset tarjoten palkintoja, sähköä kuin myös suksitestauspisteen tapahtuma-alueelle.

”Parasta aikaa kaivinkone tekee meille liukumäkeä. Lisäksi tapahtuma-alueella pääsee luistelemaan ja laskemaan pulkalla. Toivomme, että kaikki löytävät meidän talviseen tapahtumaamme, vaikka ajankohta hieman muuttuikin tässä talven aikana”, lopettaa Torvikoski.

Pyhäjoella luvassa leikkimielinen sprinttihiihto

Lasten Lumipäivät -kiertue vierailee kauden viimeisessä tapahtumassaan Pyhäjoella. Kaikille avoin Kaikki Suksii -tapahtuma rakentuu Pyhäjoen kunnanviraston kupeeseen. Sunnuntaina 17.3. klo 12-17 välisenä aikana pihamaalla riittää vilskettä, kun rastipisteiden lisäksi tapahtumakansaa viihdyttää muun muassa Arttu Wiskari ja kolmihenkiset joukkueet ottavat mittaa toisistaan hiihdon sukkulaviestissä.

”Tavoitteemme on, että saamme 40 joukkuetta kasaan ja hyvän kisan aikaiseksi. Mukana on nuorten Fennovoima-ryhmän urheilijoita, seuroja, työporukoita ja monenlaisia joukkueita”, kertoo Yppärin Urheilijoiden puuhamiehenä tapahtumassa toimiva Hannu Anttila.

Monen toimijan yhteistyönä rakentuvan tapahtuman tavoitteena on houkutella uusia harrastajia mukaan lumilajien toimintaan. Fennovoima yhtenä Hiihtoliiton kumppanina haluaa myös tuoda talvien suojelun tärkeyttä hiihdon olosuhteiden vuoksi vahvasti esille.

Lasten Lumipäivien viimeinen kiertueviikko

12.-13.3. Lieksa, jossa kaikille avoin iltatapahtuma ti 12.3.
12.-13.3. Savitaipale, jossa kaikille avoin iltatapahtuma ti 12.3.
13.-14.3. Ylivieska, jossa kaikille avoin iltapahtuma ke 13.3.
17.3. Pyhäjoki, kaikille avoin tapahtuma klo 12-17