Lumipäivät kiersivät järviä

Lasten Lumipäivien kolmanneksi viimeinen tapahtumaviikko, piti sisällään kaksi tapahtumaa: toisen Pyhäjärvellä ja toisen Siilinjärvellä. ”Järviviikko” keräsi mukavasti lähes 800 kävijää. Molemmilla paikkakunnilla oli mahtava huomata, kuinka valtaosa lapsista omisti omat hiihtovälineensä, ja sukset myös liikkuivat mallikkaasti.

Pyhäjärvellä Lumipäivistä pääsivät nauttimaan kaikki kaupungin 386 ala- ja esikoululaista. Lamminahon Ahto, Pyhäjärven Pohti sekä Pyhäjärven koulutoimi olivat pistäneet järjestelyissä parastaan, ja lapset pääsivät nauttimaan hyvistä pisteistä ja asiantuntevasta ohjauksesta.

Pyhäjärven iltatapahtuma oli yksi talven ehdottomasti monipuolisimmista. Normaalien Lumipäivien rastipisteiden lisäksi tarjolla oli mm. poni- ja mönkijäajelua sekä ekoaseammuntaa. Lisäksi tapahtumaa väritti huima tulikukkaesitys, jossa taidokkaat esiintyjät pyörittivät tulisia renkaita.

Sillinjärvellä meno oli Pyhäjärven tapaan vauhdikasta ja lapset iloisia. Siilinjärven Ponnistus ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat ponnistivat kasaan mainion tapahtuman. Erityisesti koululaisten mieleen olivat Kuilun monttuun hyppyrimäkien vastarinteisiin rakennetut hyppyrit ja pujotteluradat.

Siilinjärven tapahtumassa vipelsi mukana 2.-luokkalainen Lotta, joka ei osannut suoraan nimetä suosikkipistettään. Leveä hymy kasvoilla kuitenkin kertoi onnistuneesta tapahtumasta.

– Kohta päästää syömään makkaraa ja mehua, Lotta huudahti innokkaasti ja suunnisti Atrian makkarateltan tarjoilujen pariin.