Lasten Lumipäivät Nummelassa – Kuopiossa iltatapahtuma perheille

Lasten Lumipäivät siirtyvät viikolla 10 takaisin Etelä-Suomeen, kun koululaiset tutustutetaan lumilajeihin Nummelassa. Tapahtuma järjestetään 4.-6.3., ja vapaapääsyinen perheiden iltatapahtuma on tiistaina 5.3. Valmistelut ovat hyvässä vauhdissa, ja tapahtumavastaava Hanna Villa odottaa jo innolla viikon alkua.

– Ollaan juuri viemässä suksia ja monoja tänne hiihtomajalle. Kuoppanummen koulukeskukselta kaikki oppilaat ovat tulossa tapahtumaan mukaan kaikilta luokka-asteilta. Kolmen päivän aikana lähes kaikki pääsevät käymään tapahtumassa.

Nummelan tapahtumassa ovat mukana myös erityisoppilaat, jotka pääsevät hyödyntämään muun muassa VAU ry:n soveltavan liikunnan välineitä. Pyörätuolioppilaille tarjotaan kokeiltavaksi muun muassa hiihtokelkka.

– Erityisoppilaille on aika lailla samat pisteet, mutta hieman eri tavalla ohjattuna. Osa on pyörätuolissa tai muuten eivät pysty tekemään, mutta kaikki lähtevät mukaan. Tiistaiaamupäivänä mukana on enemmän erityisryhmiä, joilla on paljon ohjaajia ja omat opettajat mukana.

Normaalien Lumipäivien rastipisteiden lisäksi Nummelassa on tarjolla pari erikoisrastia suurien ryhmäkokojen takia.

– Meillä on Nummelan lentokentällä paljon tasaista aluetta, joten voimme kokeilla kaikenlaisia pelejä ja ulkoleikkejä. Tässä tiistaina on samaan aikaan myös kunnan alakoulujen hiihtokisat. Sekin tuli vielä tähän samaan, joten meillä on tosi paljon puuhaa. Nyt näyttäisi, että sääkin on ihan hyvä ja saadaan ehkä luntakin lisää. Kiva että saadaan kaikki liikkeelle, Villa iloitsee.

Myös Kuopiossa ollaan Lasten Lumipäivien tunnelmissa, kun tiistaina 5.3. järjestetään iltatapahtuma perheille. Vaikka tapahtumassa on mukana myös muita lajeja, ovat lumilajit vahvasti mukana illan ohjelmassa, kertoo järjestelystä vastaavan Huoltoliitto ry:n järjestöpäällikkö Sami Hämäläinen.

– Meillä on mäkihyppypuoli aika voimakkaasti esillä. Mika Kojonkosken kiinalaisporukka majoittuu täällä meillä, ja heidän toimestaan meillä on pihassa sellainen K4-harjoitusmäki, jossa nämä kiinalaisetkin ovat ottaneet ensituntuman tähän mäkihyppyhommaan. Siilinjärven Ponnistuksen ja Puijon Hiihtoseuran mäkihyppääjien ja mäkivalmentajien ohjaamina lapset pääsevät kokeilemaan mäkihyppyä.

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan myös Lumipäiviltä tuttuja suksitaito- ja temppuratoja. Lisäksi tarjolla on tossulätkää ja hankifutista. Pienille lapsille on toiminnallisia pisteitä, mutta niissä ei olla sukset jalassa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Odotus on, että kävijöitä tulisi yli sata, Hämäläinen arvioi.