Suksicross nousi suosikiksi Lasten Lumipäivillä Vierumäellä

300 lasta tiistaina ja keskiviikkona tutustuivat Lasten Lumipäivien tapahtumarasteille koululaispäivän ja iltatapahtuman aikana. Erittäin talvisissa olosuhteissa lapsien suosikiksi nousi suksicrossrata.

Suksicrossissa radalla on erilaisia pujottelu-, hyppy-, ja taito-osuuksia, joita voidaan yhdistellä erilaisin tavoin maaston mukaisesti. Radalla voi harjoitella yksin tai kisailla kaverin kanssa.

”Suurimmalle osalle lapsista tämä on ollut ensimmäinen kerta suksilla tänä talvena. Isoimmaksi hitiksi Vierumäellä nousi suksicrossrata”, kertoo Lumipäivien koordinaattori Joel Nykter.

 Vierumäen tapahtuma on toteutettu yhteistyössä Suomen Urheiluopiston opiskelijoiden kanssa ja heovat hoitaneet hommansa hyvin ja työnjako on ollut selkeä ja kaikki ovat olleet tehtäviensä tasalla.

”Opiskelijat ovat touhunneet aktiivisesti lasten kanssa hyvällä otteella. Olosuhteet tosi hyvät, luonnonlunta riittävästi ja tilaa tehdä”, Nykter jatkaa.

Kiertueella tapahtuma-alueelle rakennetaan aina suksicrossrata, jossa pääsee kokeilemaan omia suksiketteryystaitojaan. Lisäksi alueella on aina mahdollisuus kokeilla mäkihyppyä sekä iltaisin ekoaseilla ampumista. Tulevissa kiertuepaikkakunnissa muun muassa Lahdessa hyppäämistä pääsee kokeilemaan myös pienimmästä Karpalon mäestä, K6 hyppyristä. Tämän lisäksi tarjolla on myös pienempi lumihyppyri.

Vuosi 2018 käynnistyy Lahdesta ja Joutsenosta

Lasten Lumipäivät jatkuu tammikuun 8. päivä Lahdessa ja jatkaa matkaansa loppuviikoksi Joutsenoon. Joutsenon iltatapahtuma perheille järjestetään torstaina 11.1. klo 17–20. Tapahtumassa on mukana niin ampumahiihdon ekoaseet kuin lasten suosikkimaskotti Tuisku.

Lasten Lumipäivät -kiertueen seuraavat tapahtumat:

Lahti, Lahden Hiihtoseura

Lahden Urheilukeskus (Karpalon kenttä), 8.–9.1.2018

Joutseno, Joutsenon koulu

Joutsenon koulu Penttiläntie 4 ja urheilukeskus, Penttiläntie 17 11.–12.1., iltatapahtuma perheille 11.1. klo 17 – 20

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

 


Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät