Vantaalla onnistuneet Lumipäivät

Vantaan kolmipäiväiset Lumipäivät keräsivät loistavasti yli 900 osallistujaa. Noin 550 osallistujista oli päivätapahtumien koululaisia. Hakunilan urheilupuiston lumisiin puitteisiin rakennetut rastipisteet saivat opettajilta ja koululaisilta kiitosta.

Järjestelyt sujuivat Vantaan Hiihtoseuran puolesta muutenkin mallikkaasti. Tapahtumavastaava Laura Liikasen ja muiden VHS:n seura-aktiivien lisäksi lapsia liikuttivat Sotungin lukion oppilaat.

Ilolan koulun opettaja Helena Kukkonen oli ensimmäistä kertaa luokkansa kanssa Lasten Lumipäivillä. Kahden tunnin rastien kiertelyn jälkeen Kukkonen totesi konseptin toimivaksi.

– Täällä on tosi mukavaa ja toiminnallista. Ennakkotaitoja ei tarvinnut olla kovasti, mikä oli hieno juttu.

Tasoerot lasten hiihtotaidoissa ovat nykyään melko suuret. Hiihtovarusteita ei ole nykyään läheskään kaikilla, mikä vaikeuttaa oppimista.

– Suurimmalla osalla koulumme oppilaista on kuitenkin sukset, mikä on hieno juttu. Sekä lapset että aikuiset suhtautuvat hiihtoon positiivisesti, Kukkonen iloitsi.

Punaposkisten lasten hihkuessa makkaraa ympärillä oli aika päättää lyhyt haastattelu. Juttutuokion lopuksi Kukkonen suositteli lämpimästi Lumipäiville osallistumista kanssaopettajille.

– Tässä saa itsekin paljon vihjeitä omaan opettamiseen. Ja onhan se ihanaa nähdä, kun toiset ohjaavat välillä omia oppilaita, Kukkonen naurahti.

Lumipäivät jatkuvat tällä viikolla pääkaupunkiseudulla. Seuraava iltatapahtuma on Paloheinässä torstaina klo 17-20. Ensi viikolla Tuisku karavaaneineen siirtyy Lahteen, jossa Lumipäivät liikuttavat lapsia nuorten MM-kisojen yhteydessä!