Yhdistetyn mestari Hannu Manninen mukana Vihdin Lumipäivillä – sisätiloissa liikuttiin lumilajien ympärillä

Mennyt viikko oli hieman erilainen mutta antoisa. Maanantaina ja tiistaina Solvallan innokkaat liikunta-alan opiskelijat ja Espoon Hiihtoseuran väki pääsivät liikuttamaan lapsia Espoossa lumella. Espoon Oittaalla oltiin tehty hienoa työtä, edellisviikon pakkaset olivat mahdollistaneet lumen tykityksen. Eivätpä päässeet lapset eksyksiin, kun latu ja tapahtuma alue oli merkattu lumella.

Opiskelijoiden ja koululaisten riemunkiljahdukset raikuivat varmasti pitkälle ladulle ja ohi hiihtäneillä riitti ihmeteltävää. Kahden päivän aikana Espoossa liikutettiin noin 400 lasta. Atrian kisamakkarat maistuivat ja Tuiskun heijastimet olivat mieleiset. Moni ylitti pelkonsa ja uskalsi laskea mäkeä, ja kun kysyin, onko kivaa niin yhdestä suusta kuului, ”ON!”

Mukavaa oli itsekin nähdä lasten ilo ja lumi tottakai. Olimme lumettomassa Etelä-Suomessa ja saimme kaikki neljä rastipistettä lumelle! Suuri kiitos Espoon väki!

Torstaina ajoimme Tuiskun kanssa Vihtiin päiväksi kolmen sijaan, kun lunta ei juuri näkynyt. Aamulla toki oli hieman valkoista havaittavissa ja minisuksilla onnistuimme pelaamaan norsufutista loistavasti. Puolen päivän aikaan alkanut sade ei kuitenkaan Lumipäivien fiilistä latistanut. Päinvastoin, emme olleet Tuiskun kanssa vielä niin kovaa mekkalaa ja hurraamista kuultu, mitä kuultiin kakkosten käytävässä, kun siellä oli hyppykisat menossa. Yhdistetyn mestari Hannu Manninen oli ennättänyt koehyppääjäksi, kisaturistiksi sekä palkintojenjakajaksi. Menoa ja riemua ei puuttunut. Mahtava meno raikui koko koululla. Vihdissä liikutettiin yhden aamupäivän aikana noin 600 lasta jos ei ylikin. Menoa, lapsia ja rasti pisteitä oli niin, että menimme Hannun ja Tuiskun kanssa jo ihan pyörälle päästä. Lunta löytyi sopivasti myös jäähallin nurkilta, missä lapset pääsivät itse rakentamaan minimäkimiehille oman hyppyrin. Riemua riitti!

Onneksi apuna olivat reippaat oppilaskuntalaiset, jotka pyörittivät rastit. Kun kyselin lapsukaisilta fiiliksiä, vastaukseksi sain iloisia kommentteja muun muassa sisällä hiihtämisestä ja hyppäämisestä. Lumipallojakaan ei ole ennen sisällä saanut heitellä.😉

Lumilajit liikuttavat – säästä viis, lumilajit rules!