Jo seitsemäs Lasten Lumipäivien kiertue starttaa Nivalasta – Oriveden ja Pöytyän tapahtumat perutaan lumenpuutteen vuoksi

Lasten Lumipäivät saavat vauhdikkaan startin, kun ensimmäisen viikon aikana kiertue pysähtyy Nivalassa ja Kiuruvedellä. Oriveden perhepäivä siirretään helmikuulle ja Pöytyän Lumipäivät perutaan lumenpuutteen vuoksi.

Viime vuosina suuren suosion saanut Lasten Lumipäivien kiertue starttaa kolmella eri paikkakunnalla. Lasten Lumipäivien kiertue on osa Suomen Hiihtoliiton Lumilajit Liikuttavat kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on innostaa lapsia liikkumaan suksilla monipuolisesti. Lajeista mukana ovat hiihto, mäkihyppy, suksicross sekä ampumahiihto. 

Kiertueen ensimmäiset tapahtumat järjestetään Nivalassa Pyssymäen ulkoilualueella 14.-15.1. Tapahtuma on Nivalan Urheilijoiden hiihtojaoston järjestämä, ja yksi 95v-juhlavuoden hiihtourheilutapahtumista. Pyssymäen maastoihin odotetaan noin 400 oppilasta Nivalan kouluista.

”Iltatapahtuman järjestelyissä on mukana myös muita paikallisia urheiluseuroja, Nivalan Suunnistajat, Nivalan Urheilijoiden ampumahiihtojaosto sekä KuntoRimpi. Paikallisena sponsorina mukana on Nordea-pankki. Tapahtumarastien lisäksi perheille on tarjolla mm. hiihtosuunnistukseen tutustumista, ampumahiihtosimulaattori sekä lumikenkäilyä. Järjestäjänä toivomme, että uusia harrastajia innostuisi tapahtuman myötä mukaan hiihdon pariin,” kertoo tapahtumavastaava Anna-Kaisa Järviluoma.

Kiuruvedellä vietetään Lasten Lumipäiviä 16.-17. tammikuuta. Koululaistapahtumat ovat molempien päivän osalta jo täynnä, Nivan koululla torstaina järjestettävä iltatapahtuma on kaikille avoin. Kiuruveden Urheilijoiden Mikko Kouvalainen odottaa jo innolla Lumipäiviä.

”Hyvillä fiiliksillä ollaan järjestämässä tapahtumaa, vaikka ’yläkerran herra’ meinaa olla toista mieltä. Lumitilanne on vielä kohtuullinen viime aikaisista tihkusateista huolimatta. Toivotaan, että saadaan viikon aikana lisää lunta,” Kouvalainen kertoo.

Lumenpuute on ollut tänä talvena monen hiihdonystävän riesana, ja valitettavasti sen vuoksi on nyt myös jouduttu perumaan Lasten Lumipäivien tapahtumia. Kiertueen alkuperäisen lähtöpaikkakunnan Oriveden perhetapahtuma siirretään helmikuulle. Myös Pöytyän tapahtuma on peruttu. Siitä, saadaanko se siirrettyä toiseen ajankohtaan infoamme Lumilajit Liikuttavat Facebookissa ja Twitterissä mahdollisimman pian.

Lasten Lumipäivien kiertuekoordinaattori Hanna Vilhunen on lähdössä matkaan positiivisella mielellä. 

”Odotan innolla starttaava kiertuetta. Toivoisin lunta ja kunnon talvea. On ilo, että pääsin täksi talveksi kiertuekoordinaattoriksi kiertämään eri paikkakuntia ja näkemään lasten liikunnan iloa. Toivottavasti talvi tupsahtaa pian myös etelään ja saadaan kierrettyä kiertue suunnitellusti hymy huulissa.”

Lasten Lumipäivät viikko 3

14.-15.1. Nivala

16.-17.1. Kiuruvesi

 

Lasten Lumipäivien kiertuekalenteri 

Kiertuekoordinaattori Hanna Vilhunen, hanna.vilhunen@hiihtoliitto.fi, +358 40 6886488

 

Seuraa Lasten Lumipäiviä somessa

#lumilajitliikuttavat
#lastenlumipäivät
#tuiskuseikkailee