Lasten Lumipäivien kiertue jatkaa Vantaalle

Lasten Lumipäivien toisella kiertueviikolla Tuisku lennähtää liikuttamaan lapsia Vantaalle Hakunilan Urheilupuistoon. Helsingin tapahtuma siirtyy viikolle 9.

Kun Vantaan Suomen Cup on hiihdetty alta pois, ladun valtaavat pienet temmeltäjät Lasten Lumipäivien merkeissä. Vantaan Hiihtoseuran 22.-24. järjestettämä tapahtuma kokoaa Vantaan alueen alakoululaisia päivätapahtumiin jotka ovatkin jo loppuunvarattuja. Keskiviikkona 23. päivä iltatapahtumassa toivotetaan perheet tervetulleiksi kokemaan hiihdon riemua klo 17:30-19:30.

Vantaan Hiihtoseura järjestää tapahtuman yhteistyössä hiihtokoulu.fi:n kanssa. Hiihtokoulu.fi on Laura Liikasen ja Anssi Pentsisen yritys, joka opettaa kaikentasoisille liikkujille hiihtoa ja kestävyysliikuntaa. Vantaan Hiihtoseuralle tapahtumaa koordinoiva hiihtokoulu.fi:n perustaja Laura Liikanen on innoissaan tapahtumasta.

”Liikutetaan lähes tuhatta lasta kolmen päivän aikana! Tämä on Vantaan hiihtoseuralle jo neljäs vuosi, kun järjestämme Lasten Lumipäiviä. Lisäksi tapahtumia on kolmena päivänä, mikä on kiertueella harvinaista. Latumiehet ovat taikoneet loistavat olosuhteet Etelä-Suomeen hiihtoa varten, toivottavasti saadaan pidettyä ne mahdollisimman pitkään,” Liikanen kertoo.

Vantaan Lasten Lumipäiville saadaan mukaan myös lukiolaisia ohjaamaan lapsia. Tämä antaa heille mahdollisuuden oppia, miten tapahtumia järjestetään. Myös Vantaan Suomen Cupissa mukana olleita talkoolaisia nähdään mukana järjestelyissä. Laura Liikanen toivoo, että yhteistyöllä saadaan lisää harrastajia lajin pariin. 

Helsingin Paloheinässä 20.-21. järjestettävät Lumipäivät on jouduttu lumenpuutteen vuoksi siirtämään. Uusi tapahtuma-ajankohta on viikolla 9, 25.-27.2.

Kiertuekoordinaattori Hanna Vilhunen koki, että kiertueen ensimmäinen tapahtuma Nivalassa oli oikein onnistunut.

”Aamu alkoi Nivalassa harmaassa säässä. Latu oli mennyt tuulesta jäähän mutta Nivalan tiimi hoiti hommat hienosti ja otti varasuunnitelmat kehiin. Päivä alkoikin Tuiskun aamujumpalla ja aamumakkaroilla latukoneen korjaillessa latuja. Koko ensimmäinen koululaistapahtuma oli onnistunut. Iltatapahtumassa oli lisäksi myös lainattu ekoase, AngryBirds -ritsa, lumikenkäilyä sekä grillissä tulet. Iltatapahtuman aikana alkoi satamaan vettä mutta se ei menoa haitannut. Mukavasti kävi porukkaa ja hymyt saatin huulille lapsille että aikuisille.”

Lasten Lumipäivät viikko 4

22.-24.1. Vantaa, Hakunilan urheilupuisto

Lasten Lumipäivien kiertuekalenteri