Närpiössä vietetään ensi viikolla Lasten Lumipäiviä – ”Tämä voi olla lapsille talven aikana ainut mahdollisuus päästä hiihtämään”

Kova talvi verottaa myös Lasten Lumipäivien kolmannen viikon tapahtumia. Länsi-Suomessa Närpiössä kuitenkin odotetaan innolla Lumipäivien tapahtumaa ja 400 lapsen liikuttamista.

Närpiössä sää on plussan puolella, mutta juuri sopivasti ennusteen mukaan sen pitäisi laskea miinukselle ensi viikon Lasten Lumipäiviä ajatellen. 28.-29. tammikuuta järjestettävässä tapahtumassa onkin jo kaikki koululaiskiintiöt täynnä. Koko perheen iltarieha järjestetään 28. päivä tiistaina kello 18:00-20:00 Varbergetin ulkoilualueella.

Kraft Skidorin Ann-Mari Snickars pohtii, onko huonolumisena talvena Lasten Lumipäivät ainut kerta lapsille päästä hiihtämään.

”Lasten Lumipäivät on hieno konsepti ja olemme tyytyväisiä, että pääsemme järjestämään tapahtuman. Tottakai talvi olisi voinut olla enemmän läsnä kuin se on ollut, mutta olemme ylpeitä hiihtoladustamme. Kuka tietää, tämä voi olla lapsille talven aikana ainut mahdollisuus päästä hiihtämään lumelle Närpiössä. Mikä sen parempaa kuin tarjota tämä kokemus paikallisena hiihtoseurana.”

Kaikille lapsille jaetaan Lasten Lumipäivien aikana Atrian tarjoamat kisamakkarat sekä lämmintä mehua. Ann-Mari Snickars odottaa jo tapahtumaa.

”Me Kraft Skidorilla odotamme innolla lasten tapaamista, että voimme näyttää, miten kivaa hiihtäminen voi olla. Tulemme liikuttamaan noin 400 2.-5. luokkalaista lasta Närpiön alueelta. Toivomme myös, että tiistain iltatapahtumaan tulisi paljon perheitä,” Snickars summaa.

Kuten jo aikaisemmillakin viikoilla, on talven lumitilanne verottanut lisää Lasten Lumipäivien kalenteria. Paraisen 28.-29.1. sekä Tampereen 30.-31.1. Lumipäivät on jouduttu valitettavasti perumaan. Peruutukset tehdään korkealla kynnyksellä ja suuren pohdinnan jälkeen. Mikäli turvallisia lumiliikunnan olosuhteita ei voida taata, on tapahtumat valitettavasti peruttava.

Lumilajit Liikuttavat projektikoordinaattori Sandra Sirén valottaa perumiseen johtaneita syitä.

”Meidän tulee tapahtumissa varmistua turvallisuudesta ja nyt olosuhteet eivät ole taanneet turvallista toimintaympäristöä. Tapahtumia perutaan vain, mikäli tapahtuma-alue on jäässä, veden vallassa tai täysin lumeton. Muutamilla paikkakunnilla on tapahtuma pidetty sovellettuna haastavista olosuhteista huolimatta ja lapset ovat olleet oikein innoissaan päästessään liikkumaan Tuiskun kanssa. Oli sää mikä tahansa, niin ulkona liikkuminen tuo hymyn lasten huulille ja siihen Tuisku kannustaa!”

 

Lasten Lumipäivät viikko 5

28.-29.1. Varbergin ulkoilualue, Närpiö

Lasten Lumipäivien kalenteri