400 koululaista tutustuu lumilajeihin Joutsenon Lasten Lumipäivillä

Lasten Lumipäivät -kiertue saapuu torstaina Joutsenoon ja tapahtuma-alueella on menoa aina perjantai-iltapäivään asti. Lumipäivien koululaisryhmät tulivat Joutsenossa äärimmilleen täyteen, joten vauhtia riittää molemmille päiville.

”Kaikki koululaisryhmät tulivat aivan täyteen ja ylikin melkein meni. Meillä tulee kahden päivän aikana liikkumaan alueella noin 400 koululaista”, tapahtuman vastuuvetäjä Karoliina Ahtiainen kertoo iloisena.

Koululaiset tutustuvat Lasten Lumipäivät -alueeseen päivisin ja torstai-iltana luvassa on kaikille avoin iltatapahtuma. Iltatapahtuma järjestetään päivätapahtumien tapaan Joutsenon raviradalla.

Joutsenossa lumisina rasteina ovat hiihto, mäenlasku, lumijalkapallo ja sovellettu tarkkuusammunta ja ampumahiihto. Tapahtuman järjestää Joutsenon koulu ja Joutsenon Kullervo.

”Lumijalkapallon ansioista hiihtoseuran lisäksi mukana on myös jalkapalloseura. Lisäksi järjestämisessä ovat mukana Joutsenon koulun opettajat ja avustamaan tulee myös yläkoululaisia”, Ahtiainen kertoo.

Mäenlaskua varten Joutsenoon on noussut aivan uusi mäki, jonka avajaiset ovat torstaina koko perheen iltatapahtumassa.

”Tuisku-maskotti on myös tietenkin mukana Lumipäivillä innostamassa lapsia”, Ahtiainen vinkkaa.

 

Joutsenon tapahtuma:

11.–12.1. kello 8–14.30 koululaistapahtumat, Joutsenon ravirata

Torstaina 11.1. kello 17–20 avoin iltatapahtuma koko perheelle, Joutsenon ravirata

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä. Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on yli 25:llä paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät