Lasten Lumipäivät ensimmäistä kertaa Savitaipaleella

Savitaipale on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Lasten Lumipäivät -kiertueella. Maanantaina ja tiistaina Europaeuksen koululla pidettäviin Lumipäiviin osallistuu reilut 200 koululaista.

”Valmistelut ovat sujuneet hyvin ja olemme saaneet hyvin myös talkooporukkaa kasaan, vaikka ensimmäistä kertaa järjestetään”, Savitaipaleen tapahtumasta vetovastuussa oleva Kirsi Sinkko kertoo.

Lasten Lumipäivien aktiviteetteihin tutustuvat päivisin paikalliset koululaiset Europaeuksen koululla. Maanantai-iltana luvassa on koko perheen iltatapahtuma, joka on kaikille avoin. Omat sukset kannattaa ottaa mukaan iltatapahtumaan.

”Toivottavasti paikallaiset löytävät maanantaina paikalle iltatapahtumaan. Onhan tämä jännää, kun ei tiedä yhtään mitä odottaa”, Sinkko hymyilee.

Lasten Lumipäivät -alueella lumiaktiviteetteina ovat pujottelurata, hyppyrimäki, lumipelit ja ampumahiihdon tarkkuuspiste. Supersuosittu Tuisku-maskotti on myös mukana menossa ja innostaa lapsia lajien pariin.

”Lumitilannehan meillä on ollut melko heikko ja juuri ja juuri pääsee hiihtämään. Saamme onneksi jäähallin lumikasasta muutaman traktorikuormallisen lunta, jonka avulla saamme rakennettua hyppyrit”, Sinkko kertoo.

 

Savitaipaleen tapahtuma

15.–16.1. kello 9–15 koululaistapahtuma, Europaeuksen koulu

15.1. kello 17.30–19.30 koko perheen iltatapahtuma liikuntatalon maastossa

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä. Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on yli 25:llä paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät