Lasten Lumipäivät -kiertue avattiin onnistuneesti Lahdessa ja Joutsenossa

Lasten Lumipäivät -kiertue avasi vuoden 2018 vierailemalla tällä viikolla kahdella paikkakunnalla. Viikko alkoi Lahdesta, jossa reilut 200 koululaista liikkui lumilajien parissa maanantain ja tiistain aikana.

”Kaikki sujui mainiosti. Rastit sopivat kaikentasoisille ja lapset innostuivat kuulemma ihan uudella tavalla hiihtämisestä, mikä on tietenkin upea kuulla”, tapahtuman vastuuvetäjä Eveliina Jussila iloitsi.

Myös säät osuivat kohdilleen Lahden tapahtumaan ja Karpalon kentällä päästiin liikkumaan kauniissa talvisäässä.

”Maanantaina oli vähän tuulista, mutta se ei posket punaisina liikkuneita lapsia haitannut”, Jussila kertoo.

Torstaina ja perjantaina kiertue jatkoi kulkuaan Joutsenoon, jossa yli 400 koululaista tutustui lumisiin aktiviteetteihin torstaina ja perjantaina. Lisäksi Joutsenossa järjestettiin torstaina koko perheen avoin iltatapahtuma, johon osallistui jopa 200 henkilöä.

”Iltatapahtuma oli positiivinen yllätys, kun emme tienneet yhtään mitä odottaa. Mäet olivat täynnä ja hiihtäjiä oli joka puolella”, tapahtuman vastuuvetäjä Karoliina Ahtiainen kertoo iloisena.

Ekoaseet ja mäenlasku suosituimmat rastit

Lumipäivien rasteista ykkösiksi nousivat niin Lahdessa kuin Joutsenossakin mäenlasku ja ekoaseet.

”Ekoaseille oli koko ajan jonoa, ne olivat kyllä erityisesti iltatapahtumassa ehdoton ykkönen”, Ahtiainen kertoo Joutsenon tapahtumasta.

”Ekoaseet olivat tietysti suositut, mutta myös mäenlasku veti koululaisia. Meillä oli pitkä ja loiva mäki, niin siinä sai laskea vähän pidempään”, Jussila kertoo Lahden tapahtumasta.

Seuraavaksi Lasten Lumipäivät -kiertue suuntaa Savitaipaleelle. Lue lisää Savitaipaleen tapahtumasta täältä.

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä. Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on yli 25:llä paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät