Haapajärvellä tutustutaan lumilajeihin olympiahengessä

Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä Lasten Lumipäivät -kiertueen meno jatkuu vauhdikkaana, kun ensi viikolla kiertue pysähtyy jälleen kolmella paikkakunnalla. Keskiviikkona norsupallo saa kyytiä Haapajärvellä ja Äkäslompolossa, ja torstaina ja perjantaina lumisiin aktiviteetteihin tutustutaan Imatralla.

Haapajärvellä on tulossa vilkas tapahtumapäivä, kun vauhtia lumilajien parissa Someron hiihtomajalla on luvassa aamusta iltaan. Päivällä lumilajeihin tutustuvat paikalliset koululaiset ja illalla on tuttuun tapaan avoin iltatapahtuma.

Rasteina tullaan näkemään tutut Lumipäivien rastit, mutta tarkkuusheitto tehdään pienellä twistillä.

”Meillä ei ole ekoaseammuntaa eikä tauluja, joten olemme kehittäneet erilaisia tarkkuuspisteitä. Meillä on olympialaisten hengessä luvassa olympiarenkaisiin heittoa sekä sitten lisäksi saaveihin ja merkkikartioihin heittoa. Kaikilla on tietenkin yhteinen sakkorinki, jota kierretään ohimenneistä”, tapahtumavastaava Marita Seppälä kertoo iloisena.

Parhaillaan meneillään olevien PyeongChangin talviolympialaisten lisäksi olympiateeman valintaan vaikutti myös se, että kilpailuissa mukana on Haapajärveltä kotoisin oleva ampumahiihtäjä Tero Seppälä.

Ekoaseammunnalla ampumahiihto tutuksi Imatralla

Imatralla Lasten Lumipäivät valtaavat Ukonniemen stadionin torstaina ja perjantaina. Torstai-iltana on luvassa myös koko perheen avoin iltatapahtuma, jossa Lumipäivien aktiviteeteistä pääsevät nauttimaan kaikki paikalle tulevat.

”Meillä on kaikki hyvällä mallilla Lumipäiviä varten. Koululaisia on tulossa noin 330, eli tekemistä ja menoa riittää varmasti”, tapahtumavastaava Kari Ahonen kertoo.

Imatralla rastit on järjestetty niin, että kaikki koululaiset pääsevät testaamaan Lasten Lumipäivien huippusuosittua ekoaseammuntaa. Ekoaseammunta on mukana myös iltatapahtumassa, jossa se on perinteisesti herättänyt kiinnostusta myös perheen vanhimmissa.

Ukonniemen stadionille nousee Lumipäiviä varten myös pari eri tasoista hyppyriä ja kumpareita mäenlaskua varten, eli vaihtelevuutta rasteissa riittää.

Tapahtumassa mukana ovat paikallisten koulujen abiturientit, jotka vetävät rasteja koululaisille.

Lapin Lasten Lumipäivät starttaavat Äkäslompolosta

Lapin Lasten Lumipäivien vetovastuussa ovat viime vuotiseen tapaan Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijat ja Lasten Lumipäivien tapahtumat järjestetään yhdessä Lapland Hotelsin kanssa.

”Meillä on mukana tutut rastit, eli mäkihyppy, lumipelit, tarkkuusheitto ja taitorata. Olemme käyneet niitä jo pelailemassa ja harjoittelemassa, niin voimme sitten keksiä erilaisia variaatioita osallistujiemme mukaan”, toinen tapahtumavastaava, toisen vuoden opiskelija Nea Ikonen kertoo.

Lasten Lumipäivät järjestetään ensi viikolla Äkäslompolossa Riemuliiterillä ja tapahtuma muistuttaa lumikoulua ja suunnattu Lapland Hotelsin asiakkaille.

 

Haapajärven tapahtuma:

Keskiviikkona 21.2. Someron hiihtomaja

Iltatapahtuma 21.2. kello 18–20

Äkäslompolon tapahtuma:

Keskiviikkona 21.2. kello 10–11.30 Riemuliiterillä

Imatran tapahtuma:

22.–23.2. Ukonniemen stadion

Iltatapahtuma torstaina 22.2. kello 17–20

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät