Lasten Lumipäivät innostavat paikkakunnilla vuodesta toiseen – ja lisää jatkoa toivotaan

Lasten Lumipäivät levittivät tällä viikolla lumilajien iloista sanomaa Lieksassa, Taivalkoskella ja Jyväskylässä. Kiertue on vieraillut kaikilla paikkakunnilla myös edeltävinä vuosina ja Lumipäivien vastaanotto on ollut joka vuosi yhtä riemukas – ellei jopa vuosi vuodelta riemukkaampi.

”Niin koululaiset kuin opettajat oikein odottavat tapahtumaa ja tulevat aina innoissaan mukaan. Kyselyitä seuraavallekin vuodelle on jo tullut, joten toivottavasti pääsemme jatkamaan tapahtuman järjestämistä. Kiinnostusta ja innostusta tapahtumalle ainakin löytyy”, Taivalkosken tapahtumavastaava Tuija Vinkka kertoo iloisena.

Vinkka kertoo, että Lasten Lumipäivien innoittamana heitä on toivottu järjestämään samantyylinen tapahtuma kesäaikaan, missä esiteltäisiin jälleen erilaisia liikunnan muotoja ja lajeja.

”Otimme tämän vinkin ihan tosissaan ja selvitämme, että saisimmeko jotain järjestettyä toiveiden mukaan. Tämä on mahtava konsepti ja tapahtuma on helppo järjestää. Ei voi olla kuin hyvillä mielin jälleen”, Vinkka miettii.

Mäenlasku ykkösrasti Lieksassa

Myös Lieksassa Lasten Lumipäivien järjestäminen on todettu tykätyksi konseptiksi. Lieksassa Lumipäiviä vietettiin Taivalkosken tavoin kolmatta kertaa ja vauhtia ja väkeä riitti, kuten aiempinakin vuosina.

”Kyllähän tämä on meille jo tietynlainen rutiini, kun lähes sama porukka oli jälleen järjestämässä. Joka kerta on ollut mukava järjestää ja ehdottomasti haluamme tätä jatkaa”, Lieksan tapahtumavastaava Jouni Karppinen kertoo.

Lieksan tapahtumassa mäkihyppy jatkoi suosiotaan koululaisryhmien keskuudessa ja myös suksicrossiradalla riitti vilskettä. Yllättävää ei ollut myöskään se, että iltatapahtumassa ekoaseet olivat hitti.

”Ei Lumipäivillä kukaan koskaan tyhjänpanttina jää seisomaan, vauhtia riittää ja rasteja on jokaiseen makuun”, Karppinen kertoo tyytyväisenä.

Itsensä ylittäminen paras palkinto

Olosuhteet osuivat myös kohdilleen tällä viikolla kaikilla paikkakunnilla: pakkasta oli muutama aste ja lunta riitti. Näin oli myös Jyväskylässä, jossa Lasten Lumipäiviä vietettiin Laajiksen lastenmaassa. Laskettelurinteen ansiosta tapahtuma-alueelle saatiin rakennettua hieno pujottelurata, joka nousikin heti lasten suosioon.

”Sellaiset rastit, jotka jännittävät etukäteen ovat yleensä suosituimpia. Ensin jännittää ja sitten onnistuu ja ylittää itsensä, niin onhan se parasta. Lapset olivat kyllä oikein silmään pistävän motivoituneita”, Jyväskylän tapahtuman vastuuvetäjä Heidi Lindfors iloitsee.

Pujottelun lisäksi myös Jyväskylässä mäenlasku oli suosikkirastien joukossa.

”Mäenlaskussa on myös vähän haastetta ja se innostaa lapsia. Lumipelit toimivat sitten taas hyvänä alkulämmittelynä ennen jännittävämpiä rasteja”, Lindfors kertoo.

Kaiken kaikkiaan viikon aikana Lasten Lumipäivillä liikkui jälleen yli tuhat lasta. Ensi viikolla Lasten Lumipäivät -kiertue pysähtyy jälleen kolmella paikkakunnalla. Keskiviikkona vauhtia ja lumilajien riemua koetaan Haapajärvellä ja Äkäslompolossa, ja torstaina ja perjantaina pistetään meno päälle Imatralla Ukonniemen stadionilla. Lue ennakkofiiliksiä ensi viikon tapahtumista täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät