Iloista mekastusta ja nuotiotunnelmaa – Lasten Lumipäiviä vietetään seuraavana Espoossa, Ylivieskassa ja Saarijärvellä

Talven innostavin ulkoliikuntatapahtuma Lasten Lumipäivät valloittaa Espoon Leppävaaran urheilupuiston ensi viikon tiistaina.

”Saatiin lunta mukavasti tehtyä tuossa pakkaspäivien aikana mutta nyt sitä tuntuu tulevan reilusti muutenkin”, vastuujärjestäjä Juha-Matti Mikkolainen nauraa järjestelykiireiden keskeltä ja lisää, että lumileikkejä ajatellen pyry on ainoastaan iloinen asia.

Tapahtuma keräsi viime vuonna Espoossa runsaasti osallistujia ja samaa odotetaan myös tällä kertaa.

”Koululaisryhmät tulivat aivan täyteen, eli suunnilleen 200 koululaista pelmahtaa viihtymään lumilajien parissa päivän aikana.  Kaikille avoimeen iltatapahtumaan odotamme lapsiperheitä ja lapsia saapuvaksi noin sataa henkilöä.”

Alkuvalmistelut ovat Mikkolaisen mukaan sujuneet hienosti ja kaikki näyttää tällä hetkellä hyvältä.

”Talkooväki on lähtenyt reippaasti mukaan. Yksi isompi rupeama on vielä edessä, kun rakennetaan rastit. Meillä tulee olemaan täällä mäkihyppyä, suksitaitorataa ja suksipallopelejä, iltatapahtumassa myös infrapunalla toimiva ase jolla pääsee fiilistelemään ampumahiihdon oikeaa ampuma-asentoa.”

Mikkolainen arvelee, että selkeää suosikkirastia ylitse muiden tuskin löytyy.

”Kaikki rastit olivat hurjan suosittuja myös viime vuonna, uskon että tänäkin vuonna väki viihtyy tasaisesti kaikkien lajien parissa. Mukana menossa on tietysti myös Tuisku-maskotti.”

Ylivieskan ylpeys on K7-hyppymäki

Lasten Lumipäivät on tapahtumana Ylivieskassa tuttu, sillä se järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin ja luontoäiti on tänä vuonna ollut ilahduttavan yhteistyöhaluinen.

”Viime vuonna tätä vietettiin sänkipellolla pienessä kuurassa ajolumen keskellä. Nyt on ollut ihan luksusta, kun lunta on satanut useita kymmeniä senttejä. Lumitilanne on erinomainen”, kertoo Rannan koulun Juha Torvikoski.

Ylivieskassa tulijoita tapahtumaan olisi enemmän, kuin mitä mahtuu. Torvikoski arvioi, että tapahtuman aikana paikalla liikkuu ja leikkii noin 450 koululaista.

”Iltatapahtumaan puolestaan on varauduttu valmistelemalla parkkipaikkaa, jolle sopisi satakunta autoa.”

Torvikoski kehuu vuolaasti Ylivieskan kaupunkia, joka on ollut mukana järjestelyissä.

”Aivan mielettömän hienoa yhteistyötä. Kaupungin ja teknisen toimen järjestämä kaivinkone tälläkin hetkellä tuolla pihalla työstää mäkiä.”

Myös ylivieskalaiset vanhemmat ovat olleet hyvin aktiivisia.

”Vanhempien kanssa jäädytettiin meidän K7-hyppyrimäen latu. Se on peilijäässä ja kestää vaikka kaatumisiakin ilman, että latu menee huonoksi”, Torvikoski iloitsee.

Mäkihypyn lisäksi lapset pääsevät kokeilemaan jo päivätapahtumassa ampumahiihtoa ekoaseilla sekä maastohiihtoa. Neljäntenä pisteenä on pelipiste, jossa tarjolla on muun muassa norsupalloa, mitä pelataan yksi suksi jalassa ilman sauvojen apua. Iltatapahtumassa auki ovat samat pisteet ja lisäksi ohjelmassa on luistelua, mäenlaskua sekä erilaisia ohjattuja pihaleikkejä parinkymmenen minuutin välein.

”Kovasti täällä tapahtumaa odotetaan. Itse jännitän, että onhan muistettu hoitaa kaikki mitä hoitaa pitää. Sitten sitä uskaltaa huokaista, kun näkee että kaikki rullaa.”

Torvikoski muistuttaa tapahtumaan tulijoita myös lämpimästä pukeutumisesta.

”Viittätoista pakkasastetta on luvattu, eli lämmintä kannattaa laittaa päälle. Pipot päähän ja tumput käteen, niin on pihalla sitten mukava viettää aikaa.”

Saarijärvellä nautitaan runsaasta lumesta

Saarijärvellä Lasten Lumipäivät järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Edellisvuonna osallistujamäärää verotti kipakka pakkanen, mutta tällä kertaa sääolosuhteet vaikuttavat suotuisammilta.

”Hyvää talvisäätä, sellaista 11 miinusastetta pitäisi olla luvassa”, puhelee tapahtuman puuhamies Jukka Hietaniemi.

”Meillä on Saarijärvellä oikein hyvä lumitilanne, pitkin pitäjää kulkee useita latuja. Lasten Lumipäivät on mukava tapahtuma ja hiihdonopetuksen kannalta ainutlaatuinen. Suurimmalla osalla lapsista on täällä kyllä omat sukset mutta hiihdonopetusta pitäisi olla tarjolla enemmän. Tällaisia tapahtumia on hyvä järjestää.”

Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna hieman yli 300 koululaista. Hietaniemi arvelee, että tiedossa on runsaasti naurua ja iloista mekastusta.

”Kovasti tästä tapahtumasta viime vuonna pitivät niin lapset kuin opettajatkin. Rastit vetivät hyvin ja Tuisku-maskotti kiinnosti tietysti myös.”

Saarijärvellä on tänä vuonna neljä rastia eli lapset pääsevät kokeilemaan niin mäkihyppyä, suksipallopelejä, skicrossia kuin myös ampumahiihtohenkistä tarkkuusheittoakin.

”Iltatapahtumaan tunnelmaa tuo lisäksi nuotiotulet, meillä on täällä myös kota sekä buffet, jossa on tarjolla makkaraa, mehua ja muuta hyvää”, Jukka Hietaniemi kertoo.

”Toivotaan tietysti, että mahdollisimman moni innostuisi tulemaan paikalle!”

 

 

Espoon tapahtuma:

Leppävaaran urheilupuisto ti 6.2.2018

Iltatapahtuma perheille ti 6.2. kello 17-20

 

Ylivieskan tapahtuma:

Rannan koulu, ke-to 7.-8.2.2018

Iltatapahtuma perheille ke 7.2. kello 18.-19.30

 

Saarijärven tapahtuma:

Kaurismäen hiihtokeskus, to-pe 8.-9.2.2018

Iltatapahtuma perheille to 8.2. kello 18-20

 

 

 

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 


Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät

 

Huippufiilistä Lasten Lumipäivillä!