Lasten Lumipäivät Paraisilla oli menestys

550 lumileikkijää nautti auringonpaisteesta Paraisilla

”Meillä oli tosi hauska tapahtuma”, riemuitsee Paraisten Lasten Lumipäivien vastuujärjestäjä Josephine Åberg.

Lasten Lumipäivät järjestettiin Paraisilla nyt ensimmäistä kertaa. Åberg kertookin, että häntä hieman jännitti, miten tapahtuma otetaan vastaan. Jännitys oli kuitenkin turhaa, sillä tapahtuma osoittautui menestykseksi.  Sääkin suosi: varsinkin keskiviikkona Paraisilla saatiin nauttia erityisen upeasta talvisäästä, kun aurinko paistoi täydeltä terältä.

”Koululaispäivien aikana meillä oli täällä noin 550 lasta peuhaamassa ja kovasti tuntuivat tykkäävän. Muutama pienin ei tainnut pujottelumäkeen uskaltaa, mutta mukavaa tekemistä löytyi kyllä sitten muilta rasteilta. Opettajiltakin tuli kiittävää palautetta ”, Josephine juttelee.

Åberg kertoo, että myös iltatapahtumaan saatiin odotusten mukainen määrä lapsiperheitä.

”Arviolta 80 lasta vanhempineen saapui paikalle. Ekoammunta oli tosi suosittua ja Tuisku-maskotti hauskuutti varsinkin perheiden pienempiä. Odotusten mukaan meni ja makkaraakin riitti hyvin kaikille”, hän nauraa.

”Tapahtumalle olisi varmasti kysyntää myös ensi vuonna!”

Lumimyrsky ei vienyt liikkumisen iloa Tampereella

Tampereen Kaupin urheilupuistossa oli lumimyrskystä huolimatta hyvätunnelmainen tapahtuma. Lasten Lumipäivien osallistujamäärää sääolosuhteet kuitenkin pääsivät harmillisesti nakertamaan.

”Lunta vain pöllysi. Autolla liikkuminen Tampereella oli eilen liki mahdotonta”, kertoo järjestäjä Kari Kolppo.

”Alakoululaisia ei saatu paikalle niin paljon kuin oltaisiin toivottu mutta paikallisten seurojen edustus oli vahva. Rasteilla oli koko ajan hyvä tekemisen meininki.”

Pientä katoa päälukuun toi myös tapahtumapäivälle sattunut AKT:n bussilakko.

”Siitä huolimatta saatiin esimerkiksi Nokialta tänne reilu sata henkeä. Osaava, iloinen ryhmä. Varsinkin Kaisa Mäkäräisen vetämä ampumahiihto on ollut todella suosittua”, Kolppo toteaa ja kehaisee myös hyppyrimäen käyttöasteen olleen kova.

”Satanut lumi ei haitannut niin paljon kuin olisi voinut olettaa, lapsia varsinkaan. Pientä lisätyötä se tietysti silti aiheutti. Esimerkiksi iltatapahtumassa piti hiihtokoulun ratoja siistiä parinkymmenen minuutin välein.”

Kolppo antaa täydet pisteet tapahtumaan osallistuneille.

”Opettajille varsinkin hatunnosto hienosta osallistumisesta. Siellä on oltu aidosti mukana tekemisessä eikä ainoastaan katsottu vierestä.”

Kolppo toivoo, että mahdollisimman moni nuori ehtisi vielä tänä talvena etsiytyä talvilajien pariin.

”Tarvittaisiin pitkä, hyväluminen harrastustalvi ja ohjattua opetusta. Tällaiset tapahtumat ovat omiaan tekemään lajeja tutuksi.”

 

Ensi viikolla Lasten Lumipäivät vie lumilajien riemun niin Espooseen, Ylivieskaan kuin myös Saarijärvelle. Tiistaina lumi pöllyää Espoon Leppävaarassa, keskiviikkona vuorossa on Ylivieska ja torstaina Lumipäivät laskeutuu Saarijärvelle. Ylivieskan ja Saarijärven tapahtumat ovat kaksipäiväisiä.

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on yli 25:llä paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät

Jalkapallosta on myös talvilajiksi.