Lasten ilo on Lumipäivien paras palkinto Lieksassa

Lasten Lumipäivien vietto jatkuu ensi viikolla Lieksassa, Taivalkoskella sekä Jyväskylässä.

Ensimmäisenä kiertue luistelee Pielisen rannalle. Lieksan lumitilanne on tälläkin hetkellä loistava, ja maanantaista tiistaihin vietettävien Lasten Lumipäivien järjestelyt ovat sujuneet jouhevasti. Osaltaan tähän on vaikuttanut asiansa osaava talkootiimi.

”Järjestämme tapahtuman kolmatta kertaa ja hyvällä rutiinilla tämä tuntuu nyt sujuvan”, kertoo järjestelyistä vastaava Jouni Karppinen.

Aiempina vuosina tapahtuma on ollut Lieksassa varsin suosittu.

”Koululaisia on tulossa runsaasti paikalle. Uskon, että myös iltatapahtumaan ihmiset löytävät tänäkin vuonna hyvin paikalle”, sanoo Karppinen.

Järjestäjänä Jouni Karppista ilahduttaa erityisesti lasten ilon seuraaminen.

”On hienoa nähdä, miten innostuneita lapset ovat peuhaamaan. Leikkimielisesti sanottuna ovat pelaillessaan ihan tosissaan”, Karppinen nauraa.

 

Taivalkoskella jännitetään pakkaslukemia

Metriset hanget ja parikymmentä astetta pakkasta. Näissä olosuhteissa Lasten Lumipäivien valmisteluja tehdään Taivalkoskella. Kaikki on sujunut mallikkaasti ja koululaisryhmät ovat liki täynnä. Ainoa asia, joka vastuujärjestäjä Tuija Vinkkaa jännittää, on pakkanen:

”Meillä oli 30 astetta pakkasta viime viikonloppuna. Toivotaan nyt kovasti, että ei kovin kylmäksi heittäisi tapahtuman aikaan”, hän sanoo.

Taivalkoski on laaja kunta ja väkeä odotetaan paljon paikalle sivukyliä myöten. Koululaispäiviin liittyen Vinkka antaa erityistä kiitosta opettajille.

”Opettajat ovat lähteneet tähän tosi hienosti mukaan. He järjestävät vähän kauempanakin sijaitsevilta kouluilta kuljetukset tapahtumapaikalle. Näin saamme tänne kaikkien Taivalkosken koulujen ala-asteet.”

Nelisensataa koululaista pääsevät pelailemaan sekä kokeilemaan muun muassa tarkkuusheittoa, temppurataa ja taitoluistelua. Paikallinen mäkijaosto on myös antanut oman panoksensa järjestelyihin ja Taivalkoskelle nouseekin kelpo hyppyrimäki.

”Mäkihyppy on ollut aina todella suosittua rasti. Mukavaahan se varmasti lapsille on, kun noustaan ylös ja lasketaan vauhdilla alas”, Vinkka nauraa.

Vinkka itse odottaa tapahtumalta viime vuosien tapaan liikunnan iloa ja riemua.

”On todella palkitsevaa, kun lapset kertovat miten paljon ovat tykänneet touhuta täällä.”

Iltatapahtuma järjestetään Taivalkoskella keskiviikkona kello 17-19. Vinkka kertoo, että usein päiväryhmässä temmeltäneet koululaiset haluavat tulla myös illalla paikalle ja tuoda mukanaan muunkin perheen.

”Se sopii meille tietysti oikein hyvin– kaikki ovat erittäin tervetulleita!”

 

Jyväskylässä mattohissi vie mäen päälle

”Talvi on ollut kelin puolesta hieno ja Jyväskylässä on hyvä hiihtobuumi menossa”, kertoo hyväntuulinen Heidi Lindfors, Lasten Lumipäivien vastuujärjestäjä.

”Odotan tapahtumaa tosi hyvällä fiiliksellä. Hauskaa tulee varmasti, mukava päästä taas karistelemaan lasten ennakkoluuloja siitä, että hiihto olisi jotenkin tylsää.”

Myös Jyväskylässä koululaisryhmät ovat ääriään myöten täynnä. Heidi Lindfors kertoo, että tilanteessa ei ole heille mitään uutta.

”Joka kerta meillä on mennyt niin, että heti kun ilmoittautuminen avataan, paikat menevät.”

Varsinkin mäkihyppy tuntuu kiinnostavan lapsia.

”Laajavuoren hiihtokeskuksessa kun tämä järjestetään, niin sekin on hauska kokemus, että lastenrinteen puolella sijaitsevan hyppyrimäen päälle pääsee menemään mattohissillä.”

Iltatapahtumaan odotetaan edellisvuosien tapaan muutamaa sataa henkeä. Laajavuoren talvisessa illassa voi päästä testaamaan taitojaan muun muassa pallopeli- tai laskurastilla.

”Myös makkararasti on tietysti tärkeä osa kokonaissuoritusta”, huomauttaa Lindfors pieni pilke silmäkulmassaan.

Iltatapahtumassa on lisäksi tiedossa matalan kynnyksen tutustumista välineisiin sekä niiden huoltoon.

”Moni vanhempi saattaa pelätä harrastamiseen liittyvää välinekikkailua. Me halutaan vähentää myös niitä ennakkoluuloja. Huoltohommatkin ovat lopulta ihan mukavia, yksinkertaisia ja helppoja.”

 

Lieksan tapahtuma

Avoin iltatapahtuma maanantaina 12.2. kello 17-20

Taivalkosken tapahtuma

Avoin iltatapahtuma keskiviikkona 14.2. kello 17-19

Jyväskylän tapahtuma

Avoin iltatapahtuma torstaina 15.2. kello 17-20

 

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 


Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät

Huippufiilistä Lasten Lumipäivillä!