Jopa tuhat lasta liikkui Lasten Lumipäivillä Vantaalla

Lasten Lumipäiviä vietettiin tällä viikolla vaihtelevissa sääolosuhteissa. Alkuviikosta Vantaan tapahtuman aikaan pakkanen laski jopa 17 asteeseen ja ajoittain lunta tuprutti vaakatasossa. Asikkalan tapahtumaa edeltävänä yönä saapuivat vesisateet ja Lumipäiviä vietettiin lauhassa säässä.

Vantaalla järjestettiin ensimmäistä kertaa Lasten Lumipäivien historiassa kolmipäiväinen tapahtuma. Yhteensä kolmen päivän aikana Hakunilan Urheilupuistossa liikkui lumisten aktiviteettien parissa jopa tuhat lasta.

”Meillä meni kaikki todella hyvin. Positiivista palautetta tuli jopa viime vuotta enemmän. Ihan huikean määrän lapsia saimme tutustettua lumilajien pariin”, tapahtuman vastuuvetäjä Laura Liikanen iloitsee.

Koululaistapahtumien lisäksi myös iltatapahtuma veti väkeä hyvin paikalle ja tuttuun tapaan ekoaseet nousivat illan hitiksi.

”Ekoaseet kiinnostavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Lisäksi Atrian grillimakkarat vetivät tietysti väkeä paikalle ja Tuisku oli jälleen supersuosittu lasten keskuudessa”, Liikanen nauraa.

Tapahtumassa oli käytössä Vantaan Hiihtoseuran murtsikkakirjasto, josta sekä lapset että aikuiset pystyivät lainaamaan välineitä.

”Oli hienoa, että pystyimme mahdollistamaan myös välineet Lumipäivien kävijöille. Kyllä tässä hommassa on itsekin ihan innoissaan koko ajan, kun lapset ovat niin innoissaan”, Liikanen sanoo.

Vesisateet eivät lannistaneet Asikkalan menoa

Asikkalassa haasteita Lasten Lumipäiville toivat rankat vesisateet. Ne eivät kuitenkaan estäneet tapahtuman järjestämistä – eivätkä myöskään hidastaneet lasten vauhtia. Vesisateiden vuoksi rasteihin tehtiin pieniä muutoksia, mutta kaikki saatiin vedettyä läpi ja niin koululaistapahtuma kuin illan tapahtuma onnistuivat hienosti.

”Lapsia ei sää haitannut yhtään ja he liikkuivat aivan innoissaan. Useimmitenhan me aikuiset enemmän huolehdimmekin asioista. Lauha sää ei siis tapahtumaa haitannut ja saimme kyläkoululaiset hyvin tutustutettua lumilajien pariin”, tapahtuman vastuuvetäjä Petri Haapanen kertoo tyytyväisenä.

Tapahtumaa tullaan Asikkalassa vielä jatkamaan myöhemmin, kun olosuhteet paranevat.

”Aurinkovuoren koulun kanssa tulemme pitämään oman toimintapäivän tällä samanlaisella konseptilla. Myös kuntalaiset pääsevät varmasti hyödyntämään tapahtumapaikkoja, kun laitamme ne vielä parempaan iskuun”, Haapanen kertoo.

Ekoaseet olivat myös Asikkalassa ykkössuosikkeja, mutta myös mäenlasku nousi koululaisten keskuudessa suosioon.

”Kaikki löysivät oman lempparinsa rasteista, ja se onkin tässä konseptissa loistavaa. Tämä tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja liikkumiseen”, Haapanen sanoo.

Ensi viikolla Lasten Lumipäivät jatkaa lumilajien ilosanoman levittämistä kolmella paikkakunnalla. Viikko alkaa Paraisilta, jonka jälkeen matka jatkuu Tampereelle ja Pöytyälle.

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä. Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on yli 25:llä paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät

Jalkapallosta on myös talvilajiksi.