Paraisilla luvassa kolme päivää lumilajien riemua

Parainen jatkaa Vantaan mononjäljissä kolmipäiväisiä Lasten Lumipäiviä, kun tapahtuma valtaa Paraisten hiihtostadionin maanantaista keskiviikkoon. Ensi kertaa Paraisilla järjestettävien Lasten Lumipäivien koululaistapahtumat menivät täyteen hetkessä – ja vielä lisää tulijoita olisi ollut.

”Paikat menivät saman tien ja yhteensä siis noin 600 koululaista osallistuu meillä Lumipäiviin. Olin kyllä aika yllättynyt tästä, mutta hiihto on suosittua ja myös Lasten Lumipäivien maine taitaa olla kiirinyt tänne”, tapahtuman vastuuvetäjä Josephine Åberg kertoo iloisena.

Koululaistapahtumien lisäksi tiistaina järjestetään myös koko perheen avoin iltatapahtuma, jolloin kaikki ovat tervetulleita tutustumaan lumisiin aktiviteetteihin. Tuisku-maskotti on myös menossa mukana innostamassa lapsia lumilajien pariin erilaisilla rasteilla.

”Onneksi meillä on tykkilunta iso kasa varalla, niin saamme tapahtuman hyvin järjestettyä näistä vesisateista huolimatta. Odotamme jo innolla tapahtumaa”, Åberg kertoo.

Torstaina ja perjantaina liikutaan Tampereella

Ensi viikolla Lasten Lumipäiviä vietetään myös Tampereella Kaupin urheilupuistossa. Myös siellä vesisateet veivät luonnonlumet mukanaan, mutta tykkilunta on sivussa valmiina Lumipäivien mahdollistamista varten.

”Meillä on kaikki ihan hienosti valmiina ja onneksi myös tykkilunta olemassa. Tämä on upea konsepti, jolla saadaan tutustettua lapset hiihtolajeihin”, tapahtuman vastuuvetäjä Kari Kolppo kertoo.

Myös Tampereella järjestetään koululaistapahtumien lisäksi koko perheen iltatapahtuma. Iltatapahtumassa kävijät voivat erilaisten hauskojen rastien lisäksi tutustua muun muassa paikallisten seurojen toimintaan ja siihen, miten harrastukseen pääsee enemmän mukaan.

”Tietenkin myös makkaraa on tarjolla ja Tuisku on mukana menossa”, Kolppo vinkkaa.

Vauhdikkaan Lasten Lumipäivien viikon huipentaa Pöytyän tapahtuma lauantaina. Pöytyän Haukkavuoressa on lauantaina 3. helmikuuta mahdollisuus tutustua Lasten Lumipäivien rasteihin ja innostua lumilajeista kello 10–14 välillä ja tervetulleita ovat tietenkin kaikki perheen jäsenet.

 

Paraisten tapahtuma:

29.–31.1. Koululaiset kello 8.30–14.30, Paraisten hiihtostadion, Finbytie 87-89

30.1. Koko perheen avoin iltatapahtuma kello 18–20, Paraisten hiihtostadion, Finbytie 87-89

Tampereen tapahtuma:

1.–2.2. Koululaiset kello 8–14.30 Kaupin urheilupuisto, uusi huoltorakennus, Kuntokatu 5

1.2. Koko perheen avoin iltatapahtuma kello 17–20, Kaupin urheilupuisto, uusihuoltorakennus, Kuntokatu 5

Pöytyän tapahtuma:

3.2. Koko perheen avoimet Lasten Lumipäivät kello 10–14, Haukkavuori, Haukkavuorentie 43

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä. Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on yli 25:llä paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät