Vantaalla suurimmat Lasten Lumipäivät tähän mennessä – kolme päivää ja 800 koululaista

Vantaalla kiinnostus Lasten Lumipäivät -kiertuetta kohtaan on ollut niin suurta, että tapahtuma kasvoi täksi vuodeksi jopa kolmipäiväiseksi. Lasten Lumipäivät järjestetään Hakunilan Urheilupuistossa maanantaista keskiviikkoon.

”Olemme todella kiitollisia, että tämä kolmipäiväinen tapahtuma oli mahdollista toteuttaa. Kiinnostusta tapahtumalle on ollut paljon ja tuntuu siltä, että hiihto todella nostaa päätään, joten on mahtavaa, että voimme tarjota tapahtuman mahdollisimman monelle”, Vantaan tapahtuman vastuuvetäjä Laura Liikanen iloitsee.

Tapahtuman järjestää Vantaan Hiihtoseura yhteistyössä Sotungin urheilulukion kanssa. Vantaan Hiihtoseuran kilpaurheilijat ovat myös mukana tapahtumassa.

Kolmen päivän aikana jopa 800 koululaista pääsee tutustumaan hauskoihin lumella liikkumisen muotoihin ja myös tiistain iltatapahtumaan odotetaan suurta kävijämäärää. Viime vuonna iltatapahtumaan osallistui Vantaalla noin 300 henkilöä ja samoja lukuja tavoitellaan myös nyt.

”Meillä on aivan mahtavat puitteet SM-hiihtojen jäljiltä ja lisää lunta tupruttaa taivaalta, eli todellakin lumisissa olosuhteissa päästään olemaan. Opettajat ovat jo etukäteen soitelleet ja kyselleet yksityiskohtia ja kertoneet, että lapset ovat todella innoissaan tulossa ja jopa valittaneet, että miksei voi olla jo maanantai”, Liikanen nauraa.

Vantaalla rasteina ovat Lumipäivien tutut ekoaseet, pallonheitto, mäkihyppy, suksicrossi, suksipelit ja hiihto.

Asikkalassa jännitettiin lumentuloa

Vantaan tapahtuman lisäksi Lasten Lumipäivät -kiertue on ensi viikolla myös Asikkalassa, jossa lumikivaa on tarjolla torstaina ja perjantaina. Tuttuun tapaan päivisin alueen lumisiin aktiviteetteihin tutustuvat paikalliset koululaiset ja torstai-iltana luvassa on myös ilmainen koko perheen iltatapahtuma.

”Olemme vähän jännittäneet, että tuleeko tänne lunta ja päästäänkö kunnolla hiihtämään ja rakentamaan paikkoja. Nyt sitä on onneksi alkanut tulla ja tilanne näyttää paremmalta”, tapahtuman vastuuvetäjä Petri Haapanen kertoo.

Tapahtuman järjestävät Asikkalan Raikkaan hiihtojaosto yhteistyössä Asikkalan vapaa-aikapalvelun kanssa. Asikkalassa lumisiin aktiviteetteihin tulee lukeutumaan pelipisteitä, mäenlaskua ja suksicrossia.

”Ehkä jotain muutakin voidaan vielä keksiä, kunhan päästään viikon alussa pistämään paikkoja kuntoon. Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan”, Haapanen vinkkaa.

 

Vantaan tapahtuma:

22.–24.1. koululaiset kello 8.30–14.30, Hakunilan Urheilupuisto

23.1. koko perheen avoin iltatapahtuma kello 17–20, Hakunilan Urheilupuisto

Asikkalan tapahtuma:

25.–26.1. koululaiset kello 9–14, Vääksyn urheilukeskus

25.1. koko perheen avoin iltatapahtuma kello 18–20, Vääksyn urheilukeskus

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä. Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on yli 25:llä paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät