Kiertueen ensimmäinen tuplatapahtumaviikko on nyt purkissa – tapahtumissa viiletti yli 700 innokasta hiihtäjää!

Viikolla 4 nähtiin Lasten Lumipäivät -kiertueen ensimmäinen tuplatapahtumaviikko. Kiertueauto pysähtyi alkuviikosta Helsingin Paloheinä Golfilla ja loppuviikosta Lempäälän Hakkarin urheilukentällä. Molemmilla paikkakunnilla olosuhteet olivat kunnossa, mikä antoi hienot lähtökohdat tapahtumille. Kumpikin tapahtumista vietiin kunnialla maaliin erinomaisten tapahtumatiimien ja talkoolaisten ansiosta. Olemme hyvin kiitollisia siitä, että saimme työskennellä niin mahtavien tyyppien kanssa.

Vanhan kansanviisauden mukaan tapahtuma ei ole tapahtuma, jos siellä ei ole yhtäkään osallistujaa. Tämän tapahtumaviikon kohdalla kansanviisautta ei tarvinnut todellakaan kyseenalaistaa. Helsingin tapahtumassa tehtiin tämän vuoden kävijäennätys: Tapahtuma liikutti lähes 500 innokasta koululaista kahden päivän aikana! Tällaisena aikana se on hatun noston paikka. Selkeästi paikallinen – valtakunnallisessa mediassakin noteerattu – hiihtobuumi oli tehnyt tehtävänsä. Pitääkin toivoa, että paikallisten hiihtointo ei jää buumitasolle, vaan kyseessä olisi hiihdon kultaisen tulevaisuuden ensiaskeleet. Koululaisten innokkuudesta päätellen jotain sellaista uskaltaisi jopa ennustaa. Toisena tapahtumavastaavana toiminut Hiihtokoulu.fin Laura Jarva loi kokemuksellaan talkoolaisille myönteisen ilmapiirin, jossa jokaisen oli helppo toimia. Kaikki talkoolaiset hoitivatkin hommansa todella mallikkaasti.

”Lasten lumipäivät sujuivat Helsingissä loistavasti! Kanssamme lumilajien parissa liikkui lähes 500 lasta kahden päivän aikana.  Ilahduttavaa oli nähdä, että lähes kaikilla lapsilla oli hiihtovälineet joko omasta takaa tai koululta! Opettajat ja oppilaat olivat kiitollisia siitä, että pystyimme järjestämään tapahtuman Golfin pihalla turvavälein. Olimme saaneet rakennettua toimintapisteet kauas toisistaan, jolloin luokkien ei tarvinnut kohdata toisiaan, vaan kaikki saivat rauhassa kiertää toimintapisteitä omalla porukallaan”, Jarva kertasi onnistuneen tapahtuman jälkeen.

Jarva halusi lähettää myös lämpimät terveiset asianomaisille.

”Suuri kiitos järjestäjien puolesta kaikille osallistujille, talkooväelle ja yhteistyökumppaneille loistavasta tapahtumasta!”

Lempäälässä nähtiin kautta aikojen ensimmäiset Lasten Lumipäivät – ja erinomaiset sellaiset! Keli oli aivan timanttinen ja ladutkin hivelivät täydellisyyttä. Lempäälän tapahtumaan osallistui lähes 300 koululaista, mitä voidaan pitää erittäin kiitettävänä saavutuksena ensimmäiselle kerralle. Oppilaat ja opettajat tuntuivat olevan todella riemuissaan Lempäälän uudesta aluevaltauksesta. Tähän väliin on pakko nostaa esille Lempäälän Hakkarin hiihtomaan suksitaituruusrata, joka oli lähes poikkeuksetta oppilaiden suosikki. Hiihtomaa sai kiertuekoordinaattorinkin silmät pyöristymään sen jättiläismäisten laskukumpareiden edessä. Sitoutunut ja meritoitunut talkooporukka hoiti hommansa kiitettävästi ja huhujen mukaan Lempäälässä tullaan jatkossakin näkemään Lumipäivät. Huhut vahvistavat myös Lempäälän Kisan tapahtumavastaava Laura Hongisto, joka puhkui intoa koko tapahtumaprosessin ajan.

”Lasten Lumipäivät olivat kyllä järjestämisen arvoinen tapahtuma! Ilo ja innostus lasten kasvoilla toivat itsellekin tosi hyvän mielen! Opettajat kiittelivät myös kovasti tapahtumasta, kun pitkiin aikoihin ei ole mitään tapahtumia ollut. Sää oli onneksi suosiollinen ulkotapahtuman järjestämiseen. Kovasti jäi kipinä, että ensi vuonnakin mukaan!”

Myös Lempäälän tapahtuman kohdalla koulujen opettajilta sateli kehuja ja monet heistä tykästyivät toimivaan tapahtumakonseptiin. He olivat erittäin mielissään omien oppilaidensa puolesta, jotka vaikuttivat onnellisilta suksien päällä tapahtuman aikana. Enempää emme voi pyytä, koska siinä piilee koko homman juju.