Kiertuekoordinaattori kiittää ahkeraa talkooväkeä Lasten Lumipäivien neljännen viikon jälkeen

Viime viikko oli haasteellinen, mutta loppujen lopuksi todella antoisa. Tätä kirjoittaessani vesi piiskaa ikkunaan, ja tulee auttamatta voittajafiilis. Taas selvittiin yhdestä haastavasta viikosta, mitä sääolosuhteet ovat tänä vuonna tarjoilleet jo riittämiin. Tammisaari ja Porvoo jouduttiin perumaan harmillisesti menneeltä viikolta, kun lunta ei ollut. Keravalla Keravan Urheilijoiden talkooväki sai tehtyä latua sen verran, että tapahtumakoordinaattori Laura Liikanen sai vietyä haasteista huolimatta kiertuetapahtuman hienosti maaliin. Lapsia Keravalla liikkui noin 200 kahden päivän aikana.

Hausjärvellä liikutettiin lauantaina avoimessa perhetapahtumassa noin 150 lasta sovelletusti sisällä, sillä lunta ei ole ollut koko talvena. Lauantaina Oitin Juhlatalolla järjestetyssä tapahtumassa iloa ja hymyjä riitti. Tapahtuman mahdollistivat seuran oma talkooväki, Hausjärven kunta, LC Hausjärvi Lukot sekä Ampumahiihtoliitto, josta saimme lainaan ekoaseet.

Hiihtoon päästiin tutustumaan liukuvien tyynyjen avulla, ja se sujui Tuiskultakin mallikkaasti. Ampumahiihdon rastilla tarkkuutta pystyttiin harjoittamaan sammakoiden heitolla tarkkuustauluihin. Lisäksi oli myös mahdollista värittää Tuiskun värityskuvia. Seuran väkeä haastatellessa kaikki olivat yllättyneitä kuinka paljon väkeä löysi paikalle, vaikka hiihtoloma alkoi ja ulkona satoi räntää. En voi olla kuin tyytyväinen ja kiitollinen, Hausjärveltä löytyi todellista talkoohenkeä!

Sunnuntaina suunnattiin Tuiskun kanssa Orivedelle, josta oli tarkoitus aloittaa kiertue jo tammikuussa. Töitä oli tehty hartiavoimin, lauantaina oli pidetty lumetustalkoot ja haalittu kaikki mahdollinen lumi, että Lumipäivät saatiin toisella yrityksellä vietyä läpi. Oli ilo päästä vierailulle Orivedelle, jossa homma toimi. Seuran talkooväki veti yhteen hiileen täydellä sydämellä ja itselläkin tuli tippa linssiin, kun huomasin kuinka suurella sydämellä seuran väki oli yhteistuumin tekemässä oman kunnan lapsille ihanat Lumipäivät.

Paikalle saapui useampi sata perhettä. Kun paikallinen toimittaja kysyi lapsilta mikä on parasta, niin vastaus tuli yhdestä suusta: ”Kaikki!” Tuisku sai paljon uusia kavereita ja pääsi tanssimaankin uusien kavereiden kanssa discoteltalla. Loistavaa työtä Orivesi! Oriveden kunta sekä lukuisat muut yhteistyökumppanit olivat mahdollistaneet Lasten Lumipäivien järjestämisen. Hiihto on jees, niin kuin Orivedellä on tapana lopuksi huutaa.

Hieman väsyneenä, mutta onnellisena lähden taas uuteen ja työntäyteiseen viikkoon. Lumilajit liikuttavat ja tuovat iloa elämään, säästä huolimatta!