Lasten Lumipäivät liikuttavat Etelä-Suomessa – kiertue mukana myös Salpausselän kisoissa

Lasten Lumipäivien kiertue jatkaa ensi viikolla sekä Helsingissä että Lahdessa. Lahden tapahtuma järjestetään Salpausselän kisojen yhteydessä.

Helsingissä Paloheinässä vietetään Lasten Lumipäiviä 25.-27.2. Kolmipäivisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pakilan Veto sekä hiihtokoulu.fi. Koko perheen iltatapahtuma järjestetään tiistai-iltana 25.2. kello 17:30-19:30. Vaikka olosuhteet eivät Helsingissä ole lumilajeihin ihanteelliset, ei se pysäytä järjestäjiä.

”Olosuhteet Paloheinässä ovat edelleen haastavat lumipäivien järjestämiseen. Olemme kuitenkin päättäneet järjestää lumilajeihin liittyviä toimintapisteitä. Saamme Ampumahiihtoliitolta ekoaseet kolmeksi päiväksi käyttöömme, jolloin ampumahiihtopiste tullaan järjestämään Paloheinä Golfilla sisätiloissa. Ampumahiihtopisteelle tulee myös muuta heittotoimintaa. Mäkihyppypisteen toteutamme pikkuisten mäkihyppyukkojen ja lumikasan avulla. Lapset pääsevät rakentamaan lumikasaan mäkihyppääjille hyppyreitä ja kisaamaan niillä. Maastohiihtoa lapset saavat kokeilla Paloheinässä olevalla 1km ladulla. Lapset, joilla ei ole hiihtovälineitä, voivat pelata jättipallolla pelejä,” kertoo tapahtumakoordinaattorina toimiva hiihtokoulu.fin Laura Liikanen.

Yhteistyöllä järjestettävä tapahtuma on Lasten Lumipäivien kiertueen yksi ainoista kolmepäiväisistä tapahtumista tänä vuonna. Laura Liikanen on innoissaan ensi viikon tapahtumasta.

”Pakilan Vedon oma tapahtuma jouduttiin perumaan tammikuussa olosuhteiden puutteen takia, jolloin he ehdottivat meille yhteistapahtumaa. Yhteistyö hiihtoseurojen kanssa on meille kunnia-asia ja ilomielin lähdimme järjestämään tapahtumaa myös Pakilan Vedon kanssa. Nyt saammekin järjestää kaksi päiväisen tapahtuman sijasta kolmipäiväisen tapahtuman Paloheinässä.”

Myös Lahdessa päästään viettämään Lasten Lumipäiviä Salpausselän kisojen yhteydessä. 28.2.-1.3. Lahden Urheilukeskuksella järjestettävä tapahtuma on perjantaina kaikille avoin. Lauantaina ja sunnuntaina tapahtuma on kisavieraille avoin, mutta kisa-alueelle vaaditaan pääsylippu. Lasten Lumipäivät löytyvät Karpalon alueelta, jossa tapahtuma pyörii yhteistyöllä Pajulahden liikunnanopiskelijoiden kanssa. Vaikka lumitilanne on heikko myös Lahdessa, lupaa kiertuekoordinaattorina toimiva Hanna, että tarkkuus– ja pelirastit löytyvät sekä minisuksilla päästään hyppäämään hyppyristä.

Lasten Lumipäivät viikko 9

25.-27.2. Paloheinä, Helsinki

28.2.-1.3. Lahden Urheilukeskus, Lahti

 

Lasten Lumipäivien kiertuekalenteri 2019-2020