Taas yksi Lasten Lumipäivien kiertueviikko onnistuneesti maalissa

Viikko 8 piti olla työntäyteinen, mutta maanantaina sain kesken valmistelujen viestin, että Jämsän tapahtuma joudutaan perumaan lumen puutteen vuoksi. Isolla kiertueella saimme pidettyä siis vain Pyhäjärven Lasten Lumipäivät. Pieni kiertue pyöri onnistuneesti sekä Taivalkoskella että Isokyrössä, ja mitä olen ollut kuullut, niin hyvin sujuivat molemmat tapahtumat, ja aurinkokin näyttäytyi.

Ajaessani Europcarin kiertueautolla Pyhäjärvelle koko matkan satoi vettä, ja pahoin pelkäsin mitä odottaa. Onneksi Pyhäjärveltä löytyi tykkilumilatu sekä säiliölunta, joten Lumipäivät onnistuivat hyvin. Pienillä muutoksilla saatiin oivat rastipisteet, ja innokkaat ja iloiset lapset liikkumaan. Pyhäjärvellä oli tottunut ja kokenut talkootiimi, joka koostui Maria-Leena Mehtälän johdolla Pyhäjärven Pohdin, Lamminahon Ahdon, Pohti Ski Teamin sekä Pyhäjärven kunnan porukasta. Paikalla oli myös SPR turvaamassa ensiavun tarpeet sekä paikallinen 4H-yhdistys liikuttamassa eskareita metsäpolulla.

Tiistai-illan perhetapahtumassa nähtiin Tuiskun lisäksi Pohti Ski Teamin hieno huoltorekka, sekä ihka oikeat Muumipeikko ja Pikku Myy. Iltatapahtumassa oli runsain määrin perheitä, sää suosi ja päivän päätteeksi oli iloinen mieli. Kaikki koululaistapahtumat olivat täynnä eli lapsia liikkui iltatapahtuma mukaan lukien noin 500. Lapsia haastatellessa kaikilla tuntui olleen kivaa, ja pelirastilla pelit sujuivat kuutosluokkalaisia myöten kuin tanssien.