Kova pakkanen ei hidastanut menoa Lasten Lumipäivillä

Haapajärvi, Äkäslompolo ja Imatra olivat Lasten Lumipäivien kiertueen pysähdyspaikat tällä viikolla. Pakkanen paukkui kaikilla paikkakunnilla kovissa lukemissa, mutta tapahtumien menoa se ei haitannut.

”Laitoimme vielä edellisenä päivänä Vilma-viestiä, että muistakaa laittaa lämpimästi päälle ja hanskatkin voivat olla paksummat, koska sauvoja käytetään vain vähän. Hyvin olivat kaikki osanneet varautua”, Haapajärven tapahtuman vastuuvetäjä Marita Seppälä kertoo.

Someron majalle rakennetun Lumipäivien alueen hitiksi nousivat olympiarenkaat, joilla harjoiteltiin tarkkuutta sekä erilaiset mäet. Paikalta löytyi niin kumpareita, hyppyreitä kuin pujotteluakin, mitkä haastoivat lapsia kokeilemaan rasteja uudestaan ja uudestaan. Kaiken kaikkiaan koululaisia liikkui yhden päivän aikana tapahtumassa 240 ja lisäksi iltatapahtumassa oli mukana noin 50 lasta.

”Meillä oli ihan huippu päivä kaikin puolin. Sellaistakin kuultiin, että tämä oli talven paras päivä. Aivan mahtava kokonaisuus ja riemukas päivä”, Seppälä iloitsee.

Yksilöllistä ohjausta Äkäslompolossa

Lapin AMK:n liikunnanohjaajaopiskelijat olivat rakentaneet hienot puitteet Lasten Lumipäiville Äkäslompolon Riemuliiterille. Paikalta löytyi erikokoisia hyppyreitä ja kaikkia rasteja sovellettiin aina osallistujien taitojen mukaan.

”Kaikki osallistuneet saivat kyllä erittäin hyvää ohjausta ja ohjaajat pitivät hyvin lämmön ja vauhdin yllä kovasta pakkasesta huolimatta”, tapahtuman toinen vastuuvetäjä Nea Ikonen kertoo.

Lapin AMK:n liikunnanohjaajaopiskelijat vetävät kaikki Lasten Lumipäivien Lapin kiertueen tapahtumat, joista Äkäslompolon tapahtuma oli ensimmäinen.

”Saimme tästä hyvää oppia ensi viikon Luoston tapahtumaa varten. Nyt tiedämme hyvin, kuinka kauan alueen rakentaminen vie aikaa ja makkaran paistokin onnistuu varmasti näppärämmin ensi viikolla”, Ikonen nauraa.

Imatralla liikkui yli 500 lasta

Imatralla Lasten Lumipäiviä vietettiin torstaina ja perjantaina. Yhteensä koululaispäivissä ja iltatapahtumassa oli osallistujia jopa 530 kävijää.

”Aivan mahtava tapahtuma. Niin lapset, opettajat kuin vanhemmatkin kehuivat tätä. Meillä meni kaikki nappiin”, Imatran tapahtuman vastuuvetäjä Kari Ahonen kertoo tyytyväisenä.

Imatralla ei yhtä suosituinta rastia noussut ylitse muiden, vaan kaikilla rasteilla riitti vilinää ja vauhtia. Ekoaseammunta keräsi jälleen kiinnostusta iltatapahtumassa, mutta myös hiihtorastilla riitti innokkaita opettelijoita.

”Teimme jossain vaiheessa iltaa norsupallon pelailun yhteyteen rangaistuspotkukilpailun, jossa onnistuneesta rankkarista oli palkintona munkki. Kyllä tuli nopeasti jonoa rastille”, Ahonen nauraa.

Koululaisia innosti myös mäenlasku kumpareilla ja hyppyrissä ja alueella mahdollista laskea myös liukurilla ja pulkalla.

Ensi viikolla Lasten Lumipäivien kiertue on Luostolla sekä Lahdessa Salpausselän kilpailuissa. Lue ensi viikon tapahtumista lisää täältä.

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät