Loviisassa odotetaan innolla ensimmäisiä Lasten Lumipäiviä

Marraskuussa Rukalta startannut Lasten Lumipäivät -kiertue jatkaa yhä kulkuaan ympäri Suomen levittäen lumella liikkumisen riemuisaa sanomaa. Tällä viikolla kiertue on liikuttanut lapsia jo Luostolla ja tulevana viikonloppuna Lumipäivien hauskoihin aktiviteetteihin pääse tutustumaan Salpausselän kilpailuissa Lahdessa. Ensi viikolla Lasten Lumipäivät valtaavat Loviisan ja Äkäslompolon.

Loviisassa Lasten Lumipäivät järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

”Koulut toivoivat hiihtotapahtumaa, eli aloite tähän on tullut kouluilta itseltään. Löysimme sitten tämän tapahtuman ja onhan tämä ollut vähän jännittävää, kun ensimmäistä kertaa järjestetään”, Loviisan tapahtuman vastuuvetäjä Päivi Hämäläinen kertoo.

Tapahtuman järjestää Loviisan kaupunki ja mukana tapahtumaa vetämässä on liikunnanohjaajia ja nuorisotyöntekijöitä ja lisäksi apuna on Lovisanejdens högstadiumin yläkoululaisia sekä tapahtumaan osallistuvien koulujen opettajia.

”Koulut ovat hyvin mukana järjestelyissä ja valmistelut ovat kyllä sujuneet mallikkaasti. Lunta on ja pakkasenkin pitäisi ensi viikoksi hellittää”, Hämäläinen kertoo.

Lumipäivillä tulevat liikkumaan alueen koulujen 1.–2.-luokkalaiset, yhteensä 300 koululaista kahden päivän aikana. Tapahtuma-alue rakentuu Loviisan keskusurheilukentälle ja rasteina tulee olemaan mäkihyppy, lumipelit, ampumahiihto sekä suksitaituruus. Näiden lisäksi koululaisille on luvassa myös makkararasti, josta odotetaan huippusuosittua.

Luostolta Äkäslompoloon

Lapland Hotelsin kanssa yhteistyössä toteutettava Lasten Lumipäivien Lapin kiertue pysähtyi tällä viikolla Luostolla. Tapahtuma järjestettiin Luosto Skin piha-alueella ja tapahtumaa vetivät Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijat, jotka vastaavat myös muista Lapin kiertueen tapahtumista aina alueen rakentamisesta lasten ohjaamiseen.

Ensi viikolla Lapin kiertue järjestetään Äkäslomopolon Riemuliiterillä, jossa kiertue vieraili jo kerran aiemmin tänä talvena.

Lasten Lumipäivien aktiviteetteihin pääsee tutustumaan tällä viikolla vielä Salpausselän kilpailuissa. Snowkidz Talvimaa ja Lasten Lumipäivät sijaitsevat Karpalon alueella ja siellä luvassa on Lumipäivien hauskoja rasteja ja rohkeimmat voivat myös kokeilla taitojaan Karpalon pienimmästä K6-hyppyrimäestä. Myös Tuisku on menossa mukana!

 

Salpausselän kilpailujen Snowkidz Talvimaa & Lasten Lumipäivät:

Perjantaina 2.3. kello 10–18

Lauantaina 3.3. kello 10.30–18

Sunnuntaina 4.3. kello 9.30–18

Loviisan tapahtuma:

Tiistaina 6.3. ja perjantaina 9.3. Loviisan keskusurheilukentällä

Äkäslompolon tapahtuma:

Keskiviikkona 7.3. kello 10–11.30 Riemuliiterillä

Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät