Lasten Lumipäivillä opitaan monipuolisia tapoja liikkua lumella

Rovaniemi, Kuusamo ja Vuokatti ovat Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämän Lasten Lumipäivät -kiertueen ensi viikon pysähtymispaikat – ja samalla kiertueen 2017–2018 viimeiset pysähtymispaikat ennen Oloksen huhtikuun tapahtumaa.

Kuusamon tapahtuma oli alun perin tarkoitus järjestää helmikuun lopulla, mutta kovien pakkasten vuoksi tapahtuma päätettiin siirtää myöhempään ajankohtaan.

”Etsimme uuden ajankohdan yhdessä koulujen kanssa, eli täysin samat ryhmät tulevat ensi viikolla kuin alun perin oli tarkoitus. Toivottavasti sää suosii nyt ja pakkasta ei ole liikaa”, tapahtuman vastuuvetäjä Pirjo Karjalainen kertoo.

Koululaiset pääsevät testaamaan Lumipäivien alueella ampumahiihtoa, mäkihyppyä ja tarkkuusheittoa sekä harjoittamaan suksitekniikkaa. Kuusamon tapahtuman järjestää Kuusamon Erä-Veikot ja tapahtuman järjestäminen sujuukin paikkakunnalla jo rutiinilla.

”Olemme olleet mukana tässä Lasten Mäkiviikko -kiertueelta alkaen, eli tapahtuman järjestäminen on meille tuttu juttu”, Karjalainen kertoo.

Rovaniemen iltatapahtumassa lumirastit tutuiksi koko perheelle

Tiistaina ja keskiviikkona Lasten Lumipäivien aktiviteettien parissa liikutaan Kuusamon lisäksi myös Rovaniemellä Ounasvaaran hiihtostadionilla. Päivisin alueella liikkuvat paikalliset koululaiset ja tiistai-iltana luvassa on avoin iltatapahtuma, jolloin koko perhe voi tulla kokeilemaan erilaisia lumella liikkumisen muotoja.

”Meillä on odotukset korkealla tapahtumalle. Koululaisia on tulossa hyvä määrä ja toivomme tietenkin, että tämä tulee olemaan mieleenpainuva tapahtuma heille ja lisää myös kiinnostusta lumilajien harrastamiseen”, tapahtuman vastuuvetäjä, Lapin AMK:n liikunnanohjaajaopiskelija Nea Ikonen kertoo.

Rasteina Rovaniemen Lumipäivillä ovat tutut lumipelit, mäkihyppy, ampumahiihto, suksitaituruus ja lisäksi myös kiertueella huippusuosion saavuttaneet ekoaseet ovat käytössä tapahtumassa.

”Lumipäivillä pääsee oppimaan jopa vähän vahingossa erilaisia liikuntatapoja lumella ja voi huomata kuinka antoisaa lumella liikkuminen on, kun ei tarvitse opetella vain hiihtotekniikkaa”, Ikonen iloitsee.

Vuokatissa kisataan ja leikitään

Vuokatissa Lasten Lumipäivät on yhdistetty Sotkamon kunnan koulujen välisiin hiihtokilpaluihin. Kaksipäiväisen tapahtuman ensimmäisenä päivänä osa koululaisista osallistuu hiihtokilpailuun ja ne, jotka eivät halua kisata pääsevät tutustumaan Lasten Lumipäivien aktiviteetteihin.

”Meillä on tulossa tuttu viiden rastin kierto. Luvassa on ampumahiihtoa, alppirastia, mäkihyppyä, lumipelejä sekä tietenkin makkaranpaistorasti”, tapahtuman vastuuvetäjä Ann-Märy Ähtävä kertoo.

Vuokatti Sport vastaa rastipisteiden rakentamisesta, mutta rasteja vetävät Sotkamon kunnan opettajat Vuokatti Sportin ohjaajien kanssa.

”Tarvitsimme apuja rastien vetämiseen ja onneksemme tapahtumasta tykätään niin paljon, että kunta tuli tässä mukaan järjestelytalkoisiin”, Ähtävä iloitsee.

Kuusamon tapahtuma:

13.–14.3. Liikuntakeskuksen Hiihtomaa

Rovaniemen tapahtuma:

13.–14.3. Ounasvaaran hiihtostadion

Kaikille avoin iltatapahtuma tiistaina kello 17–20

Vuokatin tapahtuma:

14.–15.3. Vuokatti Sport Hiihtomaa

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät