Uusia ideoita opetukseen Lasten Lumipäiviltä

Lasten Lumipäivien Lapin kiertue pysähtyi tällä viikolla Äkäslompolossa. Tämä oli toinen kerta tänä talvena, kun Äkäslompolon Riemuliiterille rakentui Lasten Lumipäivien monipuolinen tapahtuma-alue.

”Tapahtuma meni todella hyvin. Meillä oli paljon iloisia lapsia ja tyytyväisiä vanhempia ja vauhtia riitti koko tapahtuman ajan”, tapahtuman vastuuvetäjä Nea Ikonen kertoo.

Kyseessä oli Lapin kiertueen kolmas tapahtuma. Nyt myös sää suosi tapahtumaa, kun aiemmassa Äkäslompolon tapahtumassa ja viime viikon Luoston tapahtumassa sääolosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset.

”Ensin Äkäslompolon tapahtumassa oli kova pakkanen ja sitten Luoston tapahtuman aikaan todella kova tuuli, mutta nyt meillä osui vihdoin myös sää kohdalleen. Olemme ainakin hyvin oppineet, miten erilaiset sääolosuhteet pitää ottaa huomioon tapahtumaa järjestäessä”, Ikonen nauraa.

Lapin kiertueen tapahtumat oli suunnattu Lapland Hotelsin asiakkaille ja tapahtumien ohjauksesta vastasivat Lapin AMK:n liikunnanohjaajaopiskelijat.

”Opimme jokaisesta tapahtumasta jotain ja meille tämä oli tärkeä juttu, kun saimme lisää kokemusta lasten ohjaamisesta. Lapland Hotelsin Markus Pietikäisestä oli meille iso apu järjestelyissä, kun hänellä oli jo aiempaa kokemusta tapahtumista”, Ikonen kertoo.

Loviisassa innostuttiin Lumipäivistä

Loviisassa Lasten Lumipäivät järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Loviisan kaupunki, ja tapahtuma-alue rakentui Loviisan keskusurheilukentälle.

”Meillä meni kaikki todella hyvin. Lapset tykkäsivät kovasti ja opettajat kertoivat, että saivat Lumipäiviltä uusia vinkkejä ja ajatuksia omaan opetukseen”, tapahtuman vastuuvetäjä Päivi Hämäläinen kertoo tyytyväisenä.

Rasteina Loviisassa oli mäkihyppy, lumipelit, ampumahiihto sekä suksitaituruus – makkararastia unohtamatta. Mikään rasti ei noussut muiden ylitse lasten keskuudesta, vaan kaikki rastit saivat yhtä lailla hyvää palautetta. Myös ohjaajat suoriutuivat ensimmäisistä Lumipäivistään erittäin hyvin. Hämäläinen kertoo, että opettajilta tuli jo toiveita vastaavanlaisen tapahtuman järjestämiselle myös ensi vuodeksi.

”Tässä pääsee kokeilemaan erilaisia asioita sukset jalassa ja myös ilman sauvoja, joka oli monella lapselle uusi juttu. Lasten Lumipäivät jäävät varmasti jossain muodossa elämään Loviisaan, koska se on koulujen toive. Ehkä teemme tulevaisuudessa tänne jonkinlaisen hiihtomaan, jossa pääsee harjoittelemaan samantyylisiä asioita”, Hämäläinen kertoo.

Ensi viikolla Lasten Lumipäivät -kiertue vierailee vielä kolmella paikkakunnalla. Lue lisää Kuusamon, Rovaniemen ja Vuokatin tulevista tapahtumista täältä.

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa. Tapahtumia on 25:lla paikkakunnalla yhteensä noin 40. Kaudella 2016/17 Lumipäivät liikuttivat yli 10 000 lasta. www.lumilajitliikuttavat.fi 

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Seuraa Tuiskua some-kanavissa
#TUISKUSEIKKAILEE Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #tuiskuseikkailee #lastenlumipäivät