Lasten Etälumipäivät ovat nyt kaikkien saatavilla!

Lasten Lumipäivät -kiertue ei ole tänä vuonna säästynyt koronavaikeuksilta, vaan useita tapahtumia on jouduttu perumaan vallitsevan yhteiskunnallisen tilanteen vuoksi.  Tämä on todella valitettavaa, koska lumiolosuhteet ovat koko maassa erinomaiset– ja luultavasti ne pysyvätkin sellaisina vielä pitkään. Epäonnesta huolimatta olemme keksineet tilanteeseen ratkaisun. Olemme nimittäin lanseeranneet Lasten Etälumipäivät -videokonseptin, jotta entistä useammalla olisi mahdollisuus päästä nauttimaan Lasten Lumipäivistä omalla paikkakunnallaan. Hyppää mukaan Lasten Lumipäiville!

Etälumipäivät -videoiden tarkoitus on antaa opettajille erilaisia työkaluja omanlaisten Lasten Lumipäivien järjestämiseksi koulun lähimaastossa. Tapahtumapaikaksi soveltuu esimerkiksi koulun oma hiekkakenttä, joka on aurattu tasaiseksi hiihtoa varten. Videot voivat toimia myös hiihtotuntien tai -koulujen sisällön monipuolistajana.

Videoilla esittelemme Lasten Lumipäivien neljä elämyksellistä rastipistettä, joissa oppilaat pääsevät testaamaan omia suksitaitojaan hauskalla ja innostavalla tavalla haastetta unohtamatta. Rastipisteinä toimivat tuttuun tapaan mäkihyppy, suksitaituruus, lumipelit ja tarkkuusheitto.

Meidän hartain toiveemme on, että levittäisitte sanaa Lasten Etälumipäivistä eteenpäin, jotta mahdollisimman moni innokas nuori hiihtäjä saisi uudenlaisia elämyksiä lumilajien parista.

 

Miten homma sitten hoituu?
Etälumipäivien opetusvideot ja ohjeet ovat tilattavissa erillisellä lomakkeella osoitteessa: https://www.lumilajitliikuttavat.fi/lumipaivat/

HUOM! Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, niin sivulle ilmestyy linkki Gredi -palveluun. Linkin avulla pääset käsiksi tarvittaviin Etälumipäivät -materiaaleihin.

 

Mikäli sinulla ilmenee jotain kysyttävää tai uusia ideoita Etälumipäiviin liittyen, niin keskustelemme asiasta mielellämme. Tällaisissa tilanteissa olkaa ystävällisesti yhteydessä Lasten Lumipäivien kiertuekoordinaattoriin Samuli Jurveliniin (samuli.jurvelin@hiihtoliitto.fi).

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta Lumilajit Liikuttavat -tileiltä. Lähetä meille kuvia ja tunnelmia Lasten Lumipäivät -tapahtumastasi!

Kiertuetta mahdollistamassa Atria, Audi, Europcar ja Protect Our Winters Finland.