Lasten Lumipäivät jatkuvat tiiviisti neljällä paikkakunnalla

Äänekoski, Taivalkoski, Isokyrö sekä Keuruu järjestävät ensi viikolla suositut Lasten Lumipäivät. Lasten Lumipäivillä koululaiset pääsevät testaamaan rasteilla erilaisia lumilajeja kuten ampumahiihtoa, mäkihyppyä, hiihtoa ja erilaisia pelejä sekä leikkejä.

Äänekoskella Lasten Lumipäivät järjestetään ensimmäistä kertaa ja tapahtumapäällikkö Päivi Kuorelahti odottaa jännittyneenä, hienoa tapahtumaa.

– Meillä on kaksipäivänen tapahtuma. Koululaistapahtumiin osallistujia on tulossa 400, 200 per päivä. Iltatapahtumassa on varauduttu noin sataan henkilöön. Meidän hiihtokoululaisiamme on 40 ja sitten kuinka paljon tulee kaupunkilaisia perheineen, sitä on vaikea tietää.

– Yhteystyökumppanina meillä on paikallinen Lions Club, joka otti yhteyttä ja halusi tulla mukaan ja he ovat nyt pitämässä ampumahiihtopistettä.

– Järjestämme tapahtuman ensimmäistä kertaa, joten tietysti vähän jännittää, mutta koulut ovat lähteneet hyvin mukaan ja opettajat tulevat auttamaan.

Taivalkosken tapahtumaa mukana järjestämässä oleva Tuija Vinkka uskoo, että lapset saavat Lumipäivistä innostusta hiihtourheiluun ja löytävät lajin pariin.

– Päivällä meillä on Lasten Lumipäivien perusrastit. Meillä on seuralla omat ekoaseet, jotka viritetään iltatapahtumaan ja niitä pääsee sitten kokeilemaan. Ilkka Luttunen, joka on ollut viimeksi Viron ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana, on mukana toiminnassa, joten meillä on nyt siellä ammattilainen ohjaamassa ampumista.

Lasten Lumipäivillä otetaan huomioon myös erityisryhmät. Kiertueella kulkee mukana Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n tarvikkeita, kuten esimerkiksi helistinpallot ja hiihtokelkka, joka pääsee käyttöön Taivalkosken tapahtumassa. VAU:n tarvikkeiden mukana olo Lasten Lumipäivillä koetaan tärkeäksi, jotta kaikki lapset pääsevät viihtymään tapahtumassa.

– Yhdelle oppilaalle on tapahtumaan varattu hiihtokelkka. Se on hieno asia, että oppilaat näkevät, miten erityisryhmiäkin voidaan palvella tällä lailla, toteaa Vinkka.

– Todella positiivinen fiilis tapahtumasta on aina jäänyt. Tosi palkitsevaa nähdä aina lapsien ilmeet. Lapsethan tulevat sinne usein vähän, että voi ei taas hiihdetään, mutta sitten kun rastit käyty niin lapset sanovat aina haluavansa tulla illalla uudestaan.

Tapahtuma on tuonut Taivalkosken hiihtokouluihin ja lasten liikuntaan uutta nostetta.

– Tosi kiva että tämä tapahtuma yleistyy ja tuodaan julki, että tällaisia järjestetään. Meilläkin on juuri näiden lumipäivien myötä saatu hiihtokouluihin uutta porukkaa ja uutta nostetta tähän touhuun.


Äänekoski
19.-20.2., iltatapahtuma perheille ti 19.2.

Taivalkoski 19.-20.2., iltatapahtuma perheille ti 19.2.

Isokyrö 20.-21.2., iltatapahtuma perheille ke 20.2.

Keuruu 21.-22.2., iltatapahtuma perheille to 21.2.