Ruotsinkielisten Lumipäivien kiertue pakettiin

Lumipäivien ruotsinkielinen minikiertue päättyi viime viikolla Tammisaaren ja Porvoon tapahtumiin. Molemmilla paikkakunnilla oli mahtava tunnelma, ja lapset jaksoivat paahtaa suksilla innokkaasti. Osallistujia Tammisaaressa ja Porvoossa oli yhteensä yli 900. Lisäksi Lumipäivien pieni kiertue vieraili viime viikolla Keravalla, jossa suksilla liikkui yli 500 lasta.

Ruotsinkieliseen kiertueeseen kuuluivat Tammisaaren ja Porvoon tapahtumien lisäksi Paraisen ja Sipoon Lumipäivät. Kaikissa neljässä tapahtumassa mukana oli Finlands Svenska Idrottin organisoiman Hela NÅID skidar -hankkeen projektipäällikkö Maria Sundman.

Uudenmaan ruotsinkielisen alueen hiihtoseuroille suunnatun projektin yhtenä tavoitteena on saada lapset ja nuoret kokeilemaan hiihtoa.

– Lasten Lumipäivät menevät yhteen meidän tavoitteiden kanssa loistavasti, joten sen takia haimme tapahtumia tänne, Sundman kertoo.

Sundman oli itse päävastuussa Sipoon Lumipäivien järjestelyistä. Muilla paikkakunnilla hän toimi rastien vetäjänä ja paikallisten järjestäjien taustatukena.

– Kaikki neljä tapahtumaa ovat menneet tosi hyvin! Hieman erilaisia tapahtumia ovat olleet kaikki, mutta iloisia lapsia on ollut joka paikassa.

Lumipäivien aikana Sundman on huomannut koululaisten hiihtotaidon olevan kohtuullisella tasolla. Positiivisesti hän on yllättynyt, kuinka monella lapsella on yhä omat hiihtovälineet.

Stor tack vielä Maria Sundmanille ja ruotsinkielisen alueen seuroille hienosti onnistuneista Lumipäivistä!