Lasten Lumipäivät kiertue jatkuu – Pyhäjärvi ja Siilinjärvi järjestysvuorossa

Lasten Lumipäivät jatkuvat tällä viikolla kahdella paikkakunnalla, kun Pyhäjärvi sekä Siilinjärvi järjestävät omat tapahtumansa. Normaaliin Lasten Lumipäivien tapaan koululaisille järjestetään päivällä oma tapahtumansa sekä illalla kaikille avoin perhetapahtuma. Pyhäjärvellä tapahtuma järjestetään 26.-27.2. ja iltatapahtuma on tiistaina 26.2. Siilinjärvellä tapahtuma järjestetään 28.2-1.3 ja iltatapahtuma perheille pidetään torstaina 28.2.

Siilinjärven tapahtuman järjestelyistä vastaava Niina Meis odottaa tapahtumalta iloisia ilmeitä sekä liikkumisen iloa.

– Odotan tapahtumalta hyvää säpinää ja iloisia ilmeitä. Toivon että tapahtumassa tulisi se lumella liikkumisen ilo kaikille. Se olisi ehkä tärkein juttu. Vähän erilaista lumiliikuntaa kuin kouluissa yleensä tehdään. Sitä kautta saattaisi tulla myös seuraan lisää harrastajia.

– Tapahtumassa parasta on se, että ohjelma on erilaista ja monipuolista. Hyvä puoli on myös se, että tapahtuma on kaikille ilmainen. Päiväohjelma suunnataan nimenomaan kouluille, niin sieltä voi tulla sellaisetkin lapset mukaan, jotka ei muuten hirveästi ole innostuneet hiihtämisestä. Tämä tapahtuma voi muuttaa lasten käsitystä lumiliikkumisesta ja hiihtämisestä, Meis sanoo.

Itsekin lumilajeista pitävä Pyhäjärven Lumipäivien tapahtumavastaava Maria-Leena Mehtälä uskoo, että tapahtuma voi tuoda lapsille elinikäisen harrastuksen.

– Kahtena päivänä kaikki meidän alakoululaisemme, eli vähän yli 400 lasta, osallistuvat tapahtumaan. Iltatapahtuma on osana lasten kulttuuriviikon tapahtumaa ja kulttuuritoimi on hyvin voimakkaasti mukana järjestelyissä. Iltatapahtumassa on esimerkiksi tulikukkaesitys ja mönkijäajelua. Meillä on joka vuosi tähän aikaan ollut lasten kulttuuriviikko täällä, jolloin lapsille on joka päivä jotain erityistapahtumaa järjestetty. Lasten Lumipäivät ovat nyt osa tätä tapahtumaa.

– Itse tykkään hiihtämisestä, talvesta ja lumesta. Toivon että tapahtuma antaa lapsille innostusta suksilla liikkumiseen ja inspiraatiota siihen, että suksilla liikkuminen voi olla elinikäinen harrastus. Odotan että kaikilla olisi mukavaa liikkua. Yhdessä liikutaan mukavia leikkejä ja pelejä, niin se on lapsista mukavaa.

– Mukavahan tällainen kiertue on. Tulee vähän erilaisia juttuja, kuten esimerkiksi suksicrossia ja tarkkuusheittoa. Suksella liikkumisen voi valjastaa tällä tavalla, että se ei ole pelkkää hiihtämistä, Mehtälä päättää.