Lumipäivät hurmasivat Sipoossa ja Kotkassa

Lasten Lumipäivien kauden 2018-2019 kiertue saavutti puolen välin krouvinsa viime viikolla. Sipoon, Kotkan ja Salpausselän kisojen tapahtumien myötä takana on nyt 13 tapahtumaa. Osallistujia talven Lumipäivillä on tähän mennessä ollut jo reilusti yli 7000, joten ennätystahdissa ollaan osallistujien suhteen.

Viikko lähti käyntiin Sipoon kolmipäiväisellä tapahtumalla, jossa kiertuekoordinaattorikin pääsi harjoittamaan ruotsin kielen taitojaan. Backhoppning, skidskytte, skicross och snöspelen tulivat tutuiksi koordinaattorin lisäksi lähes 600 koululaiselle Sibbo Vargarnan hiihtojaoston johdolla.

Muun joukon mukana lumilajeihin tutustui 4.-luokkalainen Matias, joka oli ensimmäistä kertaa suksilla tälle talvella. Vaikka suksikokemusta ei liikaa ollut, olivat ainakin tarkkuusheittohiihto ja mäkihyppy kovasti nuoren klopin mieleen.

– Mäki näytti aluksi aika hurjalta, mutta parin hypyn jälkeen ei enää jännittänyt. Viimeisellä kerralla pysyin jo pystyssäkin, Matias hymyili makkaran popsimisen lomassa.

Kotkassa Lumipäivät keräsivät noin 350 osallistujaa. Honkalan hiihtokeskus tarjosi mahtavat puitteet Lumipäivien järjestämiseen, ja Kymin Koskenpojat rakensivat erinomaiset rastipisteet. Mäkihyppyreitä oli kolme erilaista, ja suksicross-rata sisälsi monenlaista mutkaa ja kumparetta.

Honkalan rinteillä Tuisku innostui esittämään lumilautataitojaan ja viiletti alas rinnettä lasten riemuksi. Kotkassa koululaiset pääsivät vetämään myös tarkkuusheittohiihtoviestiä, mikä innosti osallistujat mahtavaan kannustushuutoon. ”Tämä on onnen päivä”, kuului yhden pojan suusta makkarateltalle mennessä.

Viikon tapahtumat päättyivät Lahteen, jossa Lumipäivien pisteet pyörivät Salpausselän kisojen yhteydessä. Maailman huippujen viilettäessä mäessä ja ladulla, tutustuivat lapset perheineen hiihtolajeihin Pajulahden opiskelijoiden johdolla.